Tung förlust mot Modo
Publicerad: 2019-10-19
AIK föll tungt i lördagens match mot Modo på Hovet. Slutsiffrorna skrevs till 5-0 i bortalagets favör.

Modo inledde matchen i ett rasande tempo och prickade in ledningsmålet redan efter drygt två minuters spel. Tre minuter senare sköt Patrik Karlkvist in gästernas 2-0-mål. Innan perioden var slut hann Modo även pricka in 3-0-målet genom Adam Tambellini och 4-0 via Mattias Norlinders klubba.

Strax innan periodens slut fick 3-0-skytten Adam Tambellini se sig utvisad i fem minuter plus game misconduct för checking to the head, efter en ful tackling mot Henrik Rommel i AIK. Modo gick sedermera in till pausvila med en 4-0-ledning.

AIK inledde den andra perioden med att skapa ett par reduceringslägen, men utan att lyckas. Modos målvakt Linus Lundin, tidigare i AIK, visade på storartat målvaktsspel när han bland annat räddade John Henrions frilägesförsök. I stället var det gästerna som gjorde det femte målet genom Fredrik Olofsson, ett resultat som stod sig perioden ut.

Tredje perioden blev mest en transportsträcka mot slutsignalen. Modo besegrade AIK med 5-0 i lördagens match på Hovet.