Viktiga poäng bärgades i Örnsköldsvik
Publicerad: 2021-01-15
herr
AIK stod för en imponerande insats på bortaplan och inkasserade tre poäng efter att bland annat Oscar Nord noterats för två mål.

Samuel Solem fick fira sin första match i AIK-tröjan med tre poäng men det var en annan forward som var i strålkastarljuset under dagens match. Nämligen Oscar Nord. Men innan #26 klev in i handlingarna hade matchen redan fått en pangstart.

Innan matchen var fem minuter gammal hade AIK gått ifrån till en 2–1-ledning. Där det första målet kom redan efter 20 sekunder, av Max Lindholm. Och Anton Holm fortsatte sin fina svit med nu mål i tre raka matcher, efter att han åter satt AIK i förarsätet.

Matchen innehöll få avbrott, vilket bäddade för en fartfylld hockey. Som gynnade främst gästerna. I onsdagens segermatch var AIK giftiga i boxplay. Ikväll fick man visa sina färdigheter i numerärt överläge. Oscar Nord rakade in 3–1 på en retur, vilket gav gästerna ro inför den sista perioden.

Väl där började Modo sin anstorming och fick tidigt in en reducering. Minuterna som följde var nervösa, sett ur svartgula ögon. Men då klev Oscar Nord fram på nytt och gav AIK andrum. Forwarden iscensatte anfallet själv och avslutade det genom att styra in det viktiga 4–2-målet.

I matchens slutskede gjorde både Modo och AIK varsitt mål och segersiffrorna skrevs till 5–3. Nästa match för AIK är nu på söndag då laget gästar Mora.