Höslovscampen i full gång
Publicerad: 2018-10-30
Skolungdomarna har denna vecka höstlov och det råder full aktivitet på Ritorp.

Närmare 80 ungdomar med intresse för hockey är denna vecka på Ritorp och deltar i AIK Hockeys höstlovscamp.

Fördelat på tre grupper råder det full aktivitet på Ritorp med ispass, målvaktspass samt fyspass för deltagarna. Stor del av av lägret fokuseras på att utvecklas spelarnas teknik, blandat med smålagsspel. En av de som är med är målvakten Igor Rajalin-Scharp som valde ishockey med sina kompisar under höstlovet.

– Det är kul och bra träning. Vi får göra olika saker på olika stationer och tränarna är väldigt bra, säger Igor som föga överraskande lyfter just målvaktspasset som det roligaste.

– Under det passet får vi mycket skott, vilket är roligt. Dessutom är vår tränare (Robin Blidstrand, red.anm) väldigt duktig.

Målet för unge Igor är glasklart.

– Jag vill först ta en plats i AIK:s A-lag, sedan är den stora drömmen NHL. Då är det bra att få vara med på dessa läger, jag vill hela tiden bli bättre.

Nästa AIK Hockey-läger för hockeyintresserade ungdomar är till jullovet. Mer information om lägret och hur du anmäler dig publiceras via klubbens kanaler när det närmar sig.

Du kan dock redan nu anmäla dig till klubbens ishockeyakademin i vår. Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Mer om akademin kan du läsa här ››

AIK Ishockey