Aspeqvist och Klavins stannar i AIK

12 april 2013 17:00

Två av lagets mest talangfulla spelare stannar i AIK. Forwarden Edgars Klavins och backen Christopher Aspeqvist är klara för ännu ett år.


– Det är två spelare som besitter en stor utvecklingspotential. Både Edgars och Christopher att tagit stora kliv under säsongen och vi är övertygade om att utvecklingen kommer att fortsätta. Båda har en inställning under träning och match som kommer ta dem långt. Det känns bra att bygga vidare på en kontinuitet av unga utvecklingsbara spelare, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Letten Edgars Klavins, 20, blev årets junior i AIK och belönades med en plats i A-laget under förra säsongen. Talangen slutade med bäst plusminus-statistik av alla spelare i truppen.
– Edgars är en stor talang som trots sin storlek är en väldigt rörlig och teknisk spelare. Han är också stark i det fysiska spelet och räds inte att gå in i trafiken.

Den spelskickliga backen Christopher Aspeqvist, 22, är på väg mot sin tredje säsong i Stockholmsklubben.
– Christopher har vuxit in i elitseriekostymen. Vi tycker att han är redo att ta nästa steg. Han är en offensiv spelare med bra skott och bra skridskoåkning. Dessutom är han väldigt fysiskt stark och vi jobbar på att han ska våga ta för sig mer.

Båda kontrakten sträcker sig över kommande säsong.