AIK Hockey tackar Minatsu Murase
Publicerad: 2022-05-08
dam
Målvakten och AIK-profilen Minatsu 'Musse' Murase väljer efter mer än tio år och över 200 matcher i AIK Hockey att avsluta sin karriär som hockeymålvakt.

{!a}

Minatsu Murase är en av AIK Hockeys kulturbärare och i början av året skrev hon dessutom in sig i historieböckerna som tredje målvakt i klubbens historia att nå 200 matcher. Endast Leif 'Honken' Holmqvist och Gunnar Leidborg har fler. Utöver den fantastiska milstolpen har Minatsu meriter som bland annat: SM-guld, SM-silver, U18-VM brons och landslagserfarenheter som t.ex OS 2018.

Men återkomsten till AIK förra året blev Minatsus sista säsong som hockeyspelare, nu berättar hon att det är dags att avsluta karriären.

I denna intervju berättar Minatsu om kärleken till hockey, hur AIK blev hennes hem, bergochdalbanan mot OS och stoltheten över prestationerna.

Hela AIK Hockey riktar ett stort tack till Minatsu, den eviga inspirationskällan för de som vill bli allra bäst, för dessa elva år i klubben och gratulerar även till en fantastisk karriär som hockeymålvakt!

Stort tack Minatsu och lycka till i framtiden!

Med bilder från: Privat, Jonas von Hofsten, SDHL, jojjesplejs.com och Magnus Neck.

AIK Hockey