Effektiviteten den stora skillnaden i Ö-vik
Publicerad: 2020-01-15
herr
I en spelmässigt jämn match där chanserna fördelades likvärdigt mellan lagen var det effektiviteten som var den stora skillnaden när AIK gästade Modo under onsdagskvällen.

AIK tycktes ha full kontroll på händelseförloppet till en början. Modos första anfall kom först efter två minuter spelade men då kom så även ledningsmålet. Pucken studsade oturligt för gästerna men turligt för hemmalaget och Kim Rosdahl kunde raka in pucken i öppet mål.

Gästerna skapade chanser för både ett och två mål framåt. Oscar Milton, Emil Aronsson och Isac Heens var alla nära men Erik Hanses i Modo-målet var i vägen. Ett mål hängde dock i luften för AIK men just effektiviteten framför mål var det som skilde lagen åt ikväll. Modo kunde gå till en tremålsledning innan gästerna äntligen fick en puck i mål. Ett mål som laget var förtjänt utav när Kim Tallberg var sist på pucken innan den hittade sin väg in bland nätmaskorna.

Ett glädjeämne för kvällen var annars att Cody Bradley åter var i laguppställningen och inledde matchen i tredjeformationen tillsammans med Jacob Dahlström och Oscar Milton. Amerikanen var pigg och det syntes stor spelglädje hos centern som även han var framme och hotade framför mål.

Trots en kraftig uppryckning spelmässigt förmådde inte AIK att krympa avståndet. Istället stängde Modo matchen i den tredje perioden genom Mathias From och Kalle Jellvert.

AIK Ishockey