Mikael Sundell ny assisterande tränare
Publicerad: 2021-04-12
herr
AIK Hockey kan nu presentera Mikael Sundell som ny assisterande tränare i herrlaget. Under kommande säsong kommer han att arbeta och leda laget tillsammans med Anton Blomqvist.

Efter tränarbytet under förra säsongen där Anton Blomqvist klev upp från assisterande- till huvudtränare fick den assisterande tränaren i AIK J18 Johan Olsson ta en temporär roll som assisterande bredvid Blomqvist under den resterande del av säsongen.

Till kommande säsong har sportchefen Christoffer Malm gjort klart med den tidigare J20 tränaren i MODO - Mikael Sundell.

– Vi i AIK Hockey är väldigt glada över att vi kommit överens med Micke Sundell som assisterande tränare till kommande säsong. Micke och jag har haft många samtal under processen där vi pratat och lärt känna varandra både inom hockeyn men också som människor. Samma sak gäller för Anton som också haft samtal med Micke för att prata om den filosofi och spelidé vi vill sätta, vilket Micke delat, berättar Christoffer Malm och fortsätter:

– Micke har ett otroligt driv i att varje dag utbilda och göra spelarna bättre och kommer även komma in med ett otroligt engagemang och kravbild för att hjälpa till att forma detta AIK. Att han även har en hel del rutin i att arbeta med unga spelare var även det en bidragande faktor då vi vill jobba med att få upp och utbilda egna spelare från AIKs junior- och ungdomsled.

– Att hitta rätt människa är en väsentlig del i det hela eftersom han kommer tillbringa otroligt mycket tid framförallt med Anton, men också med spelarna. Det är en tränare och person som kommer passa väl in hos oss, avslutar sportchef Christoffer Malm.

52-åriga Sundell ser själv fram emot samarbetet med Anton Blomqvist, Christoffer Malm, och självklart både unga och äldre spelare.

– Jag ser hungern och nyfikenheten både hos Christoffer och hos Anton, vilket jag tycker är väldigt spännande att få jobba med. Jag är själv väldigt hungrig och nyfiken och driver min egen utveckling så jag tror det kan bli en bra synk mellan oss. Jag ser det som en jättespännande utmaning! Vi hade ett ganska långt möte där vi kände att vi klickade rejält i våran gemensamma filosofi i hur vi vill spela, berättar Micke.

– Jag tycker även de unga vuxna spelarna som är 2-3 säsonger in på senioråldern är en väldigt intressant grupp att jobba med. Jag tror att kan man vinna mycket på utveckla individen även på en 30-åring. Just att utveckla de individuella egenskaperna det tror jag är en färskvara och något man behöver göra under hela karriären. Så att jobba med utveckling är inte bara att jobba med unga spelare, utan jag tror att vi kan vinna på att göra det med alla spelare och göra det kontinuerligt över hela säsongen, fortsätter han.

Mikael Sundell är en nyfiken och hungrig ledare som älskar utmaningar, och han beskriver sin ledarskapsfilosofi med två ledord – Krav och kram.

– Jag ställer väldigt höga krav när vi tränar, och när vi spelar. Kram står för en humanistisk människosyn där jag värnar individen, jag tror på att skapa stor delaktighet och att individen ser och känner sammanhang. Utöver utveckling av individier är mina styrkor också att träna efter en spelidé – att hitta träningsformer som hela tiden går emot vår spelidé, samt att hitta en röd tråd i det taktiska och det analytiska.

Micke har arbetat i MODO:s organisation sedan 2007 som J20 tränare och ansvarig för deras hockeygymnasium, och han vet vilka krav som medföljer ett arbete i en stor förening som AIK.

– Man sätter ganska höga krav på sig själv när man kommer till en stor klubb. Det är klart att jag känner dem kraven, jag tror också att spelarna som kommer hit känner av dem också. Vi måste försöka skapa en miljö där man på ett avslappnat sätt kan spela sin bästa hockey, där spelarna kan känna sig trygga - det är oftast det som jag anser sen skapar en vinnande miljö, berättar han.

– Det jag ser fram emot med att få påbörja mitt uppdrag i AIK är att få tävla, det är det bästa jag vet. Att få tävla i en stor klubb med en hög målsättning och stora krav - det känns otroligt utmanade och inspirerande, avslutar Micke.

AIK Hockey hälsar Micke varmt välkommen till organisationen!

AIK Hockey