Philip Broberg skriver kontrakt med A-laget
Publicerad: 2018-09-22
Herr
I gårdagens seger mot Bik Karlskoga gjorde Philip Broberg debut i tävlingssammanhang för AIK:s A-lag. Nu står det klart att han har skrivit på ett kontrakt med seniorlaget. – Philip är en stor talang som har tagit stora steg i sin utveckling den senaste tiden, berättar sportchefen Anders Gozzi.

Philip Broberg har fått flitigt med speltid under försäsongen och bildade i gårdagens premiär mot Bik Karlskoga backpar tillsammans med Andreas Hjelm. AIK-supportrarna kommer att få chansen att få se ytterligare av den talangfulle backen framöver i och med det nya kontraktet.

– Vi har sett en stor utveckling av Philip de senaste månaderna och vi är glada att vi har kunnat skriva ett avtal med honom. Vi ser fram emot att få se ytterligare av Philips fysiska spelstil, klubbteknik samt spelsinne, kommentarer Anders Gozzi.

Philip Broberg är stolt efter att ha kritat på kontraktet.

– Det är något man har drömt att göra sedan man var liten och det är speciellt roligt att få skriva sitt första seniorkontrakt med AIK Hockey.

Första tävlingsmatchen med AIK:s herrlag blev gårdagens premiärmatch mot Bik Karlskoga inför storpublik.

– Det var mäktigt med så mycket folk på läktarna och ännu bättre att vi fick med oss tre poäng, säger Philip som tror på en rolig säsong.

– Att få representera AIK kommer bli väldigt kul och jag hoppas självklart kunna bidra så mycket som möjligt.

Kontraktet är skrivet på ett år.

AIK Ishockey