Brynäs nollade AIK
Publicerad: 2011-10-30

AIK förlorade lördagens hemmamatch mot Brynäs med 4-0 på Hovet. Gästerna stod för en stark bortamatch och tog rättvist beslag på de tre poängen även om slutsiffrorna kanske inte helt speglade matchbilden.

Publiken på Hovet bjöds på en underhållande matchinledning där båda lagen prioriterade offensivt spel. Följdaktligen böljade spelet och lagen turades om att skapa farliga omställningar och målchanser. Den första perioden var jämn i sin helhet och även om AIK inte mäktade med några längre anfall så lyckades man ändå skapa ett flertal målchanser som mycket väl hade kunnat resultera. Brynäs försvarade sig bra och hade även spelat till sig en 1-0 ledning som stod sig perioden ut.

Den andra perioden började med ett tidigt Brynäsmål. Jörgen Sundkvist stänkte resolut in pucken efter ett fint kontringsanfall. Hemmalaget jobbade hårt för att matchen inte skulle rinna iväg men man hade genomgående problem med att tränga igenom Brynäs disciplinerade försvarsspel. När sedan bortalaget satte 3-0 verkade det som att luften gick ur hemmaspelarna. Också det ett fint spelmål av gästerna men återigen lämnades Brynässpelaren alldeles för omarkerad i slottet.

Den avslutande perioden började med en kraftig anstormning från AIK för att nå en reducering men Johan Holmqvist i bortakassen plockade då fram storspelet och stod för en rad svettiga räddningar. AIK:s frenesi kom dock av sig när man drog på sig en utvisning efter tre minuter - olyckligt då det kändes som att hemmalaget var på gång. AIK lyckades sedan inte skapa nämnvärt många chanser och när Brynäs satte 4-0 efter ännu en kontring begav sig stora delar av publiken hem.

Sammanfattningsvis saknade AIK det tempo som krävdes för att rubba Brynäs denna eftermiddag. Gästerna från Gävle gör en mycket bra bortamatch och kommer bli svårslagna för alla lag om de kan fortsätta att spela på samma nivå. Glädjeämnet för dagen var ändå publiksiffran som uppgick till 6385 personer.