Sju AIK:are i juniorlandslagen

21 januari 2020 15:45
Junior

Igår publicerades flera nyheter där spelare från klubben blivit uttagna till olika landslag. Idag är det dags igen. – Att ha så pass många spelare i olika landslag är ett bevis på att vi bedriver en bra utbildning på Ritorp, säger AIK Hockeys junioransvarige, Dick Tärnström.


Hela sju AIK-spelare har de senaste dagarna blivit uttagna till Sveriges olika juniorlandslag. Igår kunde klubben stolt presentera att Oliver Tärnström blivit uttagen till Småkronorna. Ytterligare sex AIK-spelare har blivit uttagna till olika juniorlandslag.

I Sveriges U16-lag, som deltar i en 4-nationsturnering i Göteborg mellan 7 och 9 februari är Rasmus Rudslätt och William Rosenfors från AIK uttagna.

Deltagande nationer är Finland, Ryssland, Sverige och Tjeckien. Sverige inleder mot Tjeckien.

I Sveriges U17 blev AIK-spelarna Hampus Larsson och Oliver Moberg uttagna när huvudtränaren Anders Eriksén idag tillkännagav truppen som ska delta i 5-nationersturneringen i Ufa, Ryssland, mellan 5 och 9 februari.

Deltagande nationer är Finland, Ryssland, Sverige, Tjeckien och USA. Sveriges inleder mot Ryssland 5 februari.

Samma vecka spelar U19 en 5-nationsturnering i Berlin, Tyskland. I den trupp Tomas Montén tillkännagav finns backen Samuel Sjölund och forwarden Lucas Feuk som representerar AIK Hockey.

Deltagande nationer är Finland, Schweiz, Sverige, Tjeckien, och Tyskland. Sverige inleder mot Schweiz 4 februari.

Dick Tärnström, junioransvarig i AIK Hockey, är glad över det stora antalet AIK-spelare som får testa på att spela i landslaget.

– Det är fantastiskt kul att vi har representanter på alla juniorlandaslag, det är något vi får vara stolta över, säger han och tillägger:

– Att ha så pass många spelare i olika landslag är ett bevis på att vi bedriver en bra utbildning på Ritorp.