Ineffektivt AIK föll borta mot Modo
Publicerad: 2017-12-13

Trots spelmässigt övertag och flertalet chanser kammade Gnaget noll i bortamatchen mot Modo.

Gästande AIK började matchen bra. Laget gjorde det svårt för Modo att komma in på kassen – samtidigt som laget pressade på bra och stressade Modo högt upp i banan.
Rörelsen i Gnagets offensiv tycktes bättre samtidigt som man kunde tyda ett lite högre tempo.
Lagkaptenen Christian Sandberg fick de vassaste möjligheterna till en början. Båda tillfällena hade Sandberg en lagkamrat att spela men gick själv på avslut.

Hemmalaget spelade upp sig i slutet av perioden och kunde genom Emil Molin ta ledningen med 1–0. Pucken touchade en spelare framför kassen och ställde Erik Källgren i AIK-målet.

AIK åkte på en ordentlig kalldusch i början av andra perioden. Gästerna fick chansen i spel numerärt överläge men istället för kvittering lyckades Modo kontra in 2–0.

Gästerna replikerade dock kort efteråt. Christian Sandberg drog nytta av ett misstag av Isak Wallin. Sandberg fångade upp pucken bakom mål och hittade en omarkerad Jesper Frödén som med en snabb dragning fintade bort Wallin och lade pucken i öppet mål.

Reduceringen gav AIK ny energi som fortsatte skapa chanser. Jens Jakobs fick ett friläge men skottet hamnade i Wallins plockhandske.

Modo skulle visa sig vara vassa i special teams. Hemmalaget kunde i upptakten av den tredje perioden utöka till 3–1 efter att en puck återigen gått via en klubba och ställt Källgren i kassen.
Hemmalaget fick chansen att kort efter återigen måla efter att ha blivit tilldelade en straff men Källgren räddade kvar AIK i matchen.

Nils Höglander trodde han hade gjutit nytt hopp för AIK efter att ha styrt in pucken i mål men efter videogranskning valde domarna att döma bort målet för hög klubba.

AIK försökte men hade svårt att skapade några ytterligare farligheter. De berömda marginalerna var helt klart emot de för kvällen vitklädda spelarna.Modo satte i slutskedet spiken i kistan när man satte 4–1 i öppen kasse.

Nästa match är på fredag, hemma mot IK Pantern. Nedsläpp 19.00.