Publicerad: 2018-11-20
dam
Efter landslagsuppehållet är säsongen åter igång för damerna.

I helgen var laget iväg norröver för två matcher mot Luleå och en mot MODO, en helg där man tyvärr bara fick med sig en poäng.

Huvudtränare Jared Cipparone tycker inte slutsiffrorna gör matcherna rättvisa. I fredagens match var det Luleå som kom ut starkast, som dessutom hade ett stort stöd från publiken. AIK jobbade sig in i matchen och steppade upp ordentligt i tredje perioden men kunde inte riktigt skapa de avgörande lägena.

Dagen efter höjde sig laget ytterligare, men lyckades inte heller här att få puckarna förbi Luleås målvakt. Cipparone är noga med att påpeka att han inte tycker att skotten (54-18) speglade matchen, och är ändå nöjd med tjejernas insats.

Helgen avslutades med match mot ett riktigt bra MODO som tog taktpinnen. AIK var inte helt där från start men kom snart in i matchen och kvitterade i slutet av första perioden och gick ut starkt i den andra. I den tredje och sista perioden höll man den 2-1 ledning Lisa Johansson gett laget genom ett otroligt mål tidigt i period två. De gjorde ett bra jobb med att döda ett fem minuters boxplay, men kunde trots det inte riktigt ta vara på det momentum som fanns och matchen gick till slut till straffar efter en sen kvittering. Hela 50 (!) straffar fick läggas innan MODO lyckades sno extrapoängen.

-Trots att det tar lite tid så är det kul med straffar. Det är två mycket duktiga målvakter men efter 20-25 straffar vardera kan det gå åt vilket håll som helst. Säger Cipparone, som också berättar att han överlag är nöjd med helgen med tanke på landslagsuppehållet som var precis innan.

Härnäst möter damerna återigen MODO, denna gång på hemmaplan och huvudtränaren tror det blir en tajt match.

-Vi tar allting vi gjorde bra i förra matchen och jobbar vidare med de detaljer som vi inte var helt nöjda med, avslutar han.

AIK-MODO. Söndag 25/11 kl. 12:30, Ritorp Hall 3.