AIK knockade Björklöven inför fullsatta läktare
Publicerad: 2019-02-02
Herr
AIK gick ut direkt och visade vilka som jagar förstaplatsen i HockeyAllsvenskan. Matchen slutade hela 7–2 till AIK som därmed befäster serieledningen.

Inför fullsatta läktare satte AIK full fart framåt. Daniel Muzito Bagenda visade att hans form inte är på väg att avta utan leverade på nytt ett konstmål. Med en läcker backhand satte han pucken i nättaket och Hovets tak var nära att lyfta.

Gästerna hade svårt att stå emot AIK som bars fram av publiken inledningsvis. Jesper Frödén utökade hemmalagets ledning efter att ha hittat krysset när han snappade upp en retur i slottet.

Det var ett effektivt AIK som kunde gå ifrån till en tvåmålsledning efter den första perioden.

Knocken föll i den andra perioden då hemmalaget gick ifrån till 5-1. Det bjöds på många fina mål och 4–0-målet var just en fin delikatess. Oscar Nord kunde finta sig förbi sin back med en läcker dragning och lade sedan pucken retfullt enkelt framför mål till Mathias From som bara behövde lägga in pucken. Sam Marklund ville dock inte vara sämre och kunde med en magnifik soloräd göra 5–0.

Tabellettan AIK vann till slut med hela 7–2 och utökade sin serieledning till två poäng från närmast jagande Oskarshamn.

Nästa hemmamatch för AIK är den 15 februari mot Leksand. Fira födelsedagen på Hovet och var samtidigt med och fira Rolf ”Råttan” Edberg när hans nummer #10 hissas upp i taket. Boka din biljett här ››