Trio klara för AIK Hockey

26 april 2017 16:04

Emil Lundberg och Joakim Thelin förlänger sina kontrakt med AIK Hockey, samtidigt som klubben värvar Ludvig Claesson.


Emil Lundberg kom till klubben under säsongen 14/15 och har med sin spelstil varit en pålitlig defensiv spelpjäs.

– Jag är väldigt glad att det blir ytterligare ett år med AIK Hockey och jag ser fram emot alla härliga matcher på Hovet.

Sportchefen Anders Gozzi är nöjd över att kunna presentera Lundberg som AIK-spelare kommande säsong.

– Vi är glada att vi kan förlänga med Emil ett år till. Hans rutin och defensiva spel kommer bli viktigt för oss.

Även Joakim Thelin förlänger sitt kontrakt med klubben. Fjolårets debutsäsong visade att den unge Thelin är en vass målskytt, något Anders Gozzi poängterar.

– Joakim är en spelare med stor potential och är en naturlig målskytt. Han har nu gjort sitt debutår i HockeyAllsvenskan och förhoppningsvis kan han ta nästa steg.

Joakim är själv väldigt glad att få spela ytterligare ett år i AIK Hockey.

– Att få spela i klubben i mitt hjärta känns helt fantastiskt. Jag hoppas kunna fortsätta utvecklas som hockeyspelare under Mitells ledning och kommer ge allt för att AIK ska tillbaka upp till SHL.

Ett välbekant ansikte är även Ludvig Claesson. Backen var inlånad under föregående säsong från Rögle och har nu skrivit på för två säsonger i AIK Hockey.

– Claesson var här och spelade i vintras och åkte sedan tillbaka till Rögle i SHL där han gjorde det jättebra. Det är en tvåvägsback som har ett defensivt tänk.

Ludvig själv är väldigt glad att få återvända till klubben efter fjolårets lånesejour som gav honom mersmak.

– Det jag kommer ihåg var att det var ett härligt gäng och att organisation var väldigt proffsig. Jag tycker själv att det gick väldigt bra hos AIK ifjol och det ska bli kul att få komma tillbaka.

– Jag hoppas kunna utvecklas ytterligare och hjälpa laget till att vinna matcher. För lagets del kommer det bli att kriga om en plats i SHL. Det finns inget annat.

Kontrakten med Emil Lundberg och Joakim Thelin är skrivna över kommande säsong. Kontraktet med Ludvig Claesson är skrivet över dem två kommande säsongerna.