Tjeckisk landslagsspelare till AIK Hockey
Publicerad: 2018-06-27
Nyförvärv
Forwarden Aneta Ledlova är damlagets senaste nyförvärv inför kommande säsong. – Det är en talangfull spelare och jag tror hon kommer passa utmärkt i laget, säger Jared Cipparone.

Trots sin ringa ålder (21) är Aneta Ledlova en rutinerad pjäs som damlagets huvudtränare, Jared Cipparone, har värvat. Med över 50 landskamper för det tjeckiska landslaget, tre U18-VM, fem VM-turneringar, två deltagande i olympiskt kval, spel i den inhemska ligan och nu senast i USA och College-laget Robert Morris Univ, hoppas Jared att Aneta kommer att fortsätta bidra i sitt nya lag.

– Jag är väldigt glad över att vi har lyckats knyta oss Aneta till laget. Under hela rekryteringsprocessen har jag varit väldigt imponerad över hennes attityd och hennes strävan att ständigt vilja utvecklas, säger han och fortsätter:

– Hon är en talangfull spelare som jag tror kommer passa utmärkt i laget. Hon har spelat flertalet VM-turneringar och hennes erfarenhet från den allra högsta nivån kommer inte bara hjälpa laget utan även våra spelare som strävar efter att nå samma nivå.

Aneta själv ser fram emot att få spela i den svartgula tröjan kommande säsong.

– Den svenska ligan är en av de bästa och AIK är ett väldigt bra lag och har en stor potential att vara ett av de bästa lagen inför kommande säsong. En resa jag gärna vill vara med på.

Som spelare delar hon Jareds beskrivning.

– Jag vill ständigt utvecklas och vinna varje match. Som spelare vill jag gärna ha så mycket puck som möjligt och vara en god lagkamrat, säger hon och har redan nu målsättning klar för sig:

– Det första målet är självklart att nå slutspel. Sedan är det svårt att sia om utgången men jag hoppas kunna bidra till lagets framgångar.

AIK AIK Ishockey