Lisa Johansson utvald till årets hockeyspelare

13 april 2017 10:19

Ishockeyjournalisternas Kamratförening har i samarbete med Svenska Ishockeyförbundet delat ut priset till Årets Spelare i svensk damhockey. Årets utmärkelse går till AIK Hockeys forward, Lisa Johansson.


Lisa har en fin säsong bakom sig. Den offensiva forwarden noterades för 39 poäng, varav 22 mål och 17 assist under säsonger med AIK i SDHL. Utöver hennes spel i ligan har hon även varit en av stöttepelarna i Damkronorna under säsongen. Nu belönas hon för sitt spel på isen med att bli vald till årets spelare i svensk damhockey.

– Det är jätteroligt att få denna utmärkelse för allt slit man lägger ner. Jag hade inte förväntat mig detta utan det kom som en chock, berättar Lisa som poängmässigt gjorde en väldigt bra säsong.

– Jag har bidragit poängmässigt och har fått det att funka – både i klubblaget och internationellt. Samtidigt hade det inte gått så bra ifall jag inte hade spelat med så bra lagkamrater, säger hon.

Förebild i både SDHL och Damkronorna

Juryn skriver i sin motivering att Lisa – förutom sitt breda register - är en förebild i både SDHL och Damkronorna.

– Jag ser inte mig själv som en förebild kanske men det är kul att få läsa deras motivering. Det är bara kul att få sådan feedback.

Härnäst väntar Lisa på att få köra igång med laget igen. Just nu är det egenträning som gäller men den 30 april samlas spelarna för att satsa mot kommande säsong och målet är glasklart.

– Spelar man i AIK är det endast guld som räknas. Det ska bli kul att få komma igång med de övriga spelarna och se hur lagbygget går. Det känns positivt inför framtiden.

Juryns motivering:

”Lisa är en tekniker som går sin egen väg. Hon har ett brett register, är i grunden en offensiv och kreativ spelare, men har under säsongen utvecklats till en allt starkare tvåvägsspelare. Hon är både individualist och lagspelare och en förebild i både SDHL och Damkronorna.”