Målkalas när AIK besegrade Västerås
Publicerad: 2018-09-08
Herr
AIK tog revansch för den snöpliga förlusten mot Södertälje i torsdags genom att besegra Västerås med hela 6-1.

Matchens inledande minuter bjöd på böljande spel där inget av lagen lyckades sätta ett ordentligt tryck. När väl AIK fick i ordning på spelet tog man över allt mer. Oscar Nord hade en dubbelchans men Marcus Dahlbom i Västerås-kassen höll tätt med två fina benparader.

Det är möjligt att Västerås hade gårdagens match mot Leksand i benen för det var klar AIK-dominans i den första perioden och laget kunde även ta ledningen genom Anton Holm. Daniel Muzito-Bagenda hittade en fristående Holm i slottet och som kunde - med ett rappt handledsskott - ge Gnaget ledningen. En ledning som hade kunnat utökats bara minuten senare när Anton Holm kom igenom på nytt men Dahlbom räddade med stöthandsken.

Skottstatistiken 11–1 till AIK var talande för hur den första perioden var.

Målexplosion i andra perioden

Gnaget fick inleda den andra perioden i spel fem mot fyra och Éric Castonguay klev då fram och hängde 2–0 med ett elegant handledsskott i krysset. Chanserna avlöste varandra för AIK:s del och under en tid såg det ut som att AIK var en man mer på isen då man förlade stor tid i offensiv zon.

Västerås kunde dock utnyttjade ett tillfälle av okoncentration och vände snabbt på spelet och lyckade få till ett friläge. AIK-backen var dock hack i häl och använde - enligt domaren - oschyssta medel för att stoppa anfallet och Västerås tilldömdes straff som sedermera resultera i en reduceringspuck för bortalaget.

Målet var dock inget som ändrade matchbilden markant utan AIK fortsatte vara det spelförande laget och kunde med två mål inom loppet av två minuter gå ifrån till en tremålsledning. Lagkaptenen Christian Sandberg kunde därefter även styra in 5–1 innan perioden var över. Ett resultat som hade kunnat vara ännu större då AIK-spelarna tog sig fram till farliga chanser genom att åka slalom genom Västeråsförvaret gång på gång.

Rafflande sista omgång väntar

Västerås spottade upp sig i den sista perioden i hopp att fina till siffrorna. Segermarginalen blev dock bara än större. Markus Hermanstad avlossade stora kanonen till 6–1, vilket också blev slutresultatet.

Avslutande omgången av Skoda Trophy är imorgon och för AIK väntar Leksands IF. En spännande omgång där AIK har chansen att hem hem turneringen. Matchen har nedsläpp redan klockan 12.00.