Lindholm: "Det är som en dröm"

7 april 2017 10:37

Den talangfulle Max Lindholm förlänger sitt kontrakt i AIK. – Det finns ingen annanstans jag har så bra utvecklingsmöjligheter som i AIK, säger forwarden.


Max Lindholm bokfördes för sina två första seniormål i klubben förra säsongen. Nu stannar han i AIK ytterligare en säsong och glädjen går inte att ta miste på.

– Det är jättekul! Det är som en dröm, det finns ingen annanstans jag har så bra utvecklingsmöjligheter som i AIK. Jag trivs jättebra i klubben och det är kul att jag får förtroendet här att ta nästa steg, säger Max.

Utvecklingskurvan har hela tiden pekat uppåt och säsongen kröntes med ett JSM-brons så sent som i söndags efter att laget besegrade HV 71 med 5–4.

– Att få avsluta juniortiden på det sättet var magiskt. Det är ett grymt gäng och det var väldigt roligt att få avsluta tiden med dem på det här sättet.

Det väntar dock ingen långvarig ledighet för Max. Nu gäller det att förbereda sig till när laget samlas den 18 april och sätter igång med försäsongsträningen.

– J20 tog ju slut så sent som i söndags så det blir ingen resa direkt. Det blir att ta det lugnt och vara redo när vi drar igång.

Gozzi beskriver Max som en ledare i juniorlaget och han tror att Max kan ta ytterligare steg kommande säsong.

– Max har varit en ledande spelare i J20-laget med sin kraft och spelskicklighet. Han har höjt sitt spel utan puck och har blivit en bättre ishockeyspelare det här året och vi tror han kan utvecklas ytterligare i den svartgula tröjan.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.