Albin Johansson:"Det ska bli jäkligt roligt"

12 februari 2018 16:00

#8 Albin Johansson om segern mot Södertälje - supportrarnas betydelse - sin säsong - skillnaden mellan division 1 och HockeyAllsvenskan - fortsättningen!


Idag (måndag) var det träning, tre dagar efter matchen mot Södertälje. Det fokuserades på spel i numerärt över och underläge.

– Det var bra fart ute på isen idag, vi fokuserade på powerplay och boxplay. Det gäller att snäppa upp de bitarna inför slutspurten.

AIK slog Södertälje i fredags hemma på hovet med 6–4. Matchen hann knappt sätta igång innan hemmalaget gjorde matchens första mål och gick tidigt till ett tvåmålsöverläge. Avgörandet väntade dock till slutskedet av matchen, i numerärt överläge. Tre poäng till Gnaget som fortsätter på segertåget.

– Vi började bra, första perioden var bra för vår del. Bägge lagen hade någon slumppuck var som gick in, men det var starkt av oss att komma tillbaka och ta tre poäng.

Publiksiffran landade på över 5000. Supportrarnas stöd är något som uppskattas bland spelarna.

– Det var kul, vi behöver allt stöd vi kan få inför slutskedet av serien nu. Det var derby mot Södertälje, då är det förstås extra roligt att så pass många kom hit.

AIK ledde matchen med 2–0, sen 3–1, en ledning som Södertälje först lyckades reducera till ett uddamålsunderläge, för att sedan kvittera. Är det svårt att ha en tvåmålsledning?

– Svår fråga, hade jag haft svaret på det hade vi löst det redan innan. Nej, men det kanske blir något avslappnande samtidigt som vi måste lära oss att leda med två mål i fortsättningen.

Albin Johansson har stått för 3 poäng i år på 42 spelade matcher. Han är nöjd med säsongen generellt, men hoppas på att göra sitt första mål snart.

– Säsongen har varit upp och ner, precis som laget i början av säsongen. Sedan har jag tagit steg för steg varje dag och är överlag ganska nöjd med min egen insats. Jag är inte den spelare som ska stå för poäng utan jag ska spela mycket defensivt och döda motståndarnas powerplay.

Albin tillhörde Arboga till stora delar av den förra säsongen, innan han lånades ut en kort sejour till Mora, sedan Västerås.

– Jag tycker att jag kommit in i det bra, detta är första säsongen som jag kom in från start på den här nivån. Jag jobbar på varje dag och utvecklas.

Hur stor är skillnaden mellan division 1 och HockeyAllsvenskan?

– Det är ganska stor skillnad. Största skillnaderna är farten samt storleken på spelarna. Det finns vissa skickliga div 1 lag som skulle kunna matcha några allsvenska lag. Men generellt så är Allsvenskan mycket bättre än ettan.

8 matcher återstår av Hockeyallsvenskan – AIK befinner sig på en andraplats. Leksand befinner sig strax bakom och det väntar en rafflande avslutning på serien.

– Det ska bli jäkligt roligt. Vi är med där uppe och kommer kriga hårt de sista omgångarna, så hoppas jag att det räcker.

Nyttja dina bonuspoäng i DE33

Lojalitetsprogrammet DE33 ger dig som biljettköpare till AIK Hockeys hemammatcher olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängssystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemammatcher under årets säsong via internet.
Registrera dig nu och nyttja dina bonuspoäng ››