Nedsläpp: "Så länge vi vinner spelar det ingen roll"
2015-10-30

Mora står för motståndet när AIK på lördagen beger sig till Dalarna för nästa omgång i hockeyallsvenskan. Laget kommer stärkt från onsdagens seger mot Västerås och forwarden Robin Kovács tycker att stämningen inom grupp är positiv:
– Det känns som att alla tror på det vi gör.

Tidigt underläge blev till hemmaseger med 6–1 när AIK i onsdags tog emot Västerås på Hovet. Härnäst väntar bortamöte med Mora på lördagseftermiddagen och lagets forwardslöfte Robin Kovács berättar att laget åker upp till Dalarna med en bra känsla.

– Stämningen i truppen är riktigt bra. Alla är positiva och det känns som att samtliga verkligen tror på det vi gör. Det har skapat en bra feeling inom gruppen.

Mora kommer till lördagens match med fem raka förluster i bagaget, men någon enkel uppgift är det inte som väntar AIK. Tvärtom, menar Robin Kovács:
– Mora är ett lag som ligger tajt och går mycket på kontringar. De har väl egentligen en kedja som ska göra det mesta framåt och den får vi verkligen se upp med. Sedan har de också ett bra powerplay. Det såg man kanske framför allt förra säsongen, men det är något som de har visat stundtals även i år. Det måste vi också vara beredda på.

Säsongens första möte er emellan slutade i AIK-seger med 4–3 och med dig som matchvinnare. Blir det en repris på lördag?
– Förhoppningsvis får man hänga dit den, men så länge vi vinner spelar det ingen roll. Det skulle dock vara skönt att få med sig lite poäng inför landslagsuppehållet.

Tolv poäng har det blivit så här långt från din klubba. Hur tycker du att din inledning har varit?
– Upp och ned. Jag har inte börjat den här säsongen som jag avslutade den förra, men det känns som att det spelmässigt har blivit bättre. Jag positionerar mig mycket bättre än vad jag gjorde förra säsongen, tycker jag. Självklart skulle jag vilja göra fler poäng, men det kommer om man jobbar på. Det är inget som jag går runt och tänker på.

AIK David Grudd