Niklas Andersson om första halvan av försäsongen
Publicerad: 2024-07-09
Herr
Den assisterande tränaren samt fystränaren går igenom det upplägg som varit för herrlaget samt vad laget fått för resultat av vårens fysträning.

Niklas Andersson tillträdde i en kombinerad roll som assisterande tränare samt fystränare tidigt i våras. Nu går han igenom den första halvan av försäsongen. 

Första halvan av försäsongen är avklarad, summera hur upplägget för fysträningen varit för laget.

– Det har introducerats en ”ny” typ av progression för gruppen, som sträcker sig inte bara under våren/sommaren utan över årets samtliga 12 månader. Under våren har vi tränat i grupp måndag-fredag men spelarna har även haft perioder med träning på egen hand. 

Är det några delar som introducerats som varit nya för spelarna? 

– Vi har ökat både volymen och belastningen något. Även kampsport har introducerats med det primära syftet att höja tävlingen och intensiteten som finns i ”man mot man”. 

Resultaten av det framtagna upplägget – vad tycker du vi fått ut hittills? 

– Jag tycker att gruppen har utvecklats efter förväntan. Våra spelare har framförallt blivit starkare i både under och överkropp.  Spelarna har skapats sig goda förutsättningar under våren för att sedermera bli mer elastiska och kraftfulla. 

Är det någon eller några som utmärkt sig över förväntan? 

– Skulle säga att det är flera som utvecklas efter mina förväntningar. Hårdstam har haft en spännande utveckling senaste året, så även i sommar. Nord har även han haft en fin vår och utmanat sig själv i moment som varit problematiska tidigare. 

Sen är jag överlag riktigt nöjd med hur engagemanget, viljan och nyfikenheten varit, för en som jag ser det ”nystart ”.

Din första tid som assisterande tränare och fystränare, vad har du tagit med dig från den tiden in i semestern? 

– Bara det faktum att jag är väldigt tacksam för varje dag jag får arbeta för den här gruppen och i AIK, avslutar Andersson. 

AIK Hockey
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner