Saana Valkama förlänger med AIK Hockey
Publicerad: 2022-06-16
dam
Den erfarna finländskan förlänger sitt kontrakt med AIK Hockey och är därmed klar för kommande säsong.

Den rutinerade forwarden Saana Valkama kom till AIK inför förra säsongen, nu står det klart att hon förlänger kontraktet med klubben.

–Att Saana väljer att förlänga betyder mycket för oss. Förra säsongen var hon en nyckelspelare i det offensiva och vi tror att det finns ännu mer att hämta ur henne med mer struktur i spelet och en roll där hon får utnyttja sina styrkor ännu mer, berättar huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

Den blivande 28-åringen har en mängd erfarenheter från bland annat finska landslaget och universitetshockey i USA i ryggsäcken. Nu gör hon sig redo för sin andra säsong i AIK, och fjärde i SDHL, med förhoppningar om att ta sig högre.

–Den senaste säsongen gick inte som vi hade tänkt, och det är självklart att målet är att göra bättre ifrån oss än så, inleder Saana Valkama.

Trots att föregående säsong inte gick som planerat stod Saana för 9+12 poäng under grundserien och tog en andraplats i den interna poängligan, hon ser nu fram emot att fortsätta på en ny väg i samma klubb.

–Det har skett många förändringar i laget nu under försäsongen och det känns som att laget gör en 'reset' och ska försöka hitta en ny riktning framåt och mot toppen av ligan i framtiden.

–Att fortsätta min karriär i AIK kändes som rätt alternativ och jag längtar verkligen efter att få komma igång igen! Avslutar hon.

Kontraktet med Saana Valkama är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey