Agnes Åker klar för AIK

30 april 2021 11:00
dam

AIK Hockey värvar in målvakten Agnes Åker, senast från Brynäs. "Agnes kommer passa bra in i det vi vill åstadkomma nästa säsong." Säger huvudtränare Jared Cipparone.


Agnes Åker, 23 år från Söderhamn, har senaste två säsongerna spelat i Brynäs och delat målet med Ellen Jonsson. Agnes beger sig nu för andra gången i karriären ner till Stockholm med en ambition om utveckling och mer speltid. Hon återförenas även med lagets tränare Jared Cipparone som var tränare i Djurgården när Agnes senast spelade i Stockholm.

– Jag trivs väldigt bra i Stockholm! Jag har bott där tidigare och har väl alltid sagt att jag vill tillbaka så det känns väldigt bra att komma hit. Jag har även mitt jobb här så det passar med det också. Jag har även haft Jared som tränare tidigare och trivs väldigt bra med honom, jag tycker han är en bra ledare. Det är väl mycket därför, säger Agnes om valet att flytta från Brynäs till AIK Hockey.

Hennes nya lag och lagkamrater har Agnes inte hunnit bekanta sig med, men sin nya huvudtränare känner hon som sagt till väldigt väl.

– Jared har väldigt bra idéer och träningar, och framförallt har han en väldigt bra kommunikation. Det är viktigt att den biten funkar också. I laget är det namn jag känner igen, men ingen jag har någon relation till sedan tidigare, inte än vad jag vet iallafall. Jag ser fram emot att lära känna alla!

Agnes må¨lvaktskollega är Minatsu Murase, en kombination som huvudtränare Jared Cipparone tror kommer bli en lugn och stabil målvaktsduo.

– Jag har sett Minatsu som målvakt, men jag har ingen bild av henne privat. Men jag tror det kan vara väldigt bra att dels kunna få lite tips och trix av henne. Förhoppningsvis kan vi stötta varandra väldigt mycket och bygga upp en bra relation, säger Agnes.

Agnes blev nyfiken på målvaktsrollen efter att ha sett sin bror spela, och hon berättar att hon utvecklats till en lugn målvakt och likaså person.

– Jag har väl lite känslorna på insidan, jag visar inte så mycket utåt. En lugn och trygg pelare längst bak på planen.

– Jag har inga direkta målvaktsidoler. Det är isåfall brorsan som fick mig att börja spela hockey. Han var också målvakt, men han slutade väldigt tidigt. Det var väl där någonstans det började, att jag såg upp till honom och ville göra samma sak som honom. Han har funnits med på alla masker som jag haft också, så han är fortfarande med på ett hörn.

I AIK Hockey hoppas Agnes få utvecklas i sitt spel och framförallt få spela fler matcher.

– Jag vill förbättra alla bitar, men det är väl framförallt att få tävla om att få lite mer speltid och få mer matchvana. Det är väl där jag känner att den största utvecklingspotentialen ligger.

– Det är svårt att säga redan nu vad förhoppningarna med säsongen är, men jag vill såklart spela mer matcher. Och sen kan vi bara hoppas att det går så bra som möjligt, och att vi tar oss så långt som möjligt. Det är väl först och främst till slutspel och sen vidare därifrån, avslutar Agnes.

Jared Cipparone är mycket nöjd med värvningen av Agnes Åker.

– Agnes har år för år visat utveckling i sitt spel. Hon är en extremt dedikerad spelare med hög arbetsmoral. Hon kommer tävla, jobba för att bli bättre varje dag och hon kommer passa bra in i det vi vill åstadkomma nästa säsong. Agnes och "Musse" [Minatsu Murase] tillsammans är en kombination som kommer ge oss en väldigt solid stomme i laget, säger Jared Cipparone om värvningen av Agnes.

Kontraktet med Agnes Åker är skrivet över säsongen 2021/2022.