AIK värvar William Ignberg Nilsson
Publicerad: 2022-07-25
herr
William Ignberg Nilsson ansluter till AIK Hockey från Hudiksvall i HockeyEttan.

Efter en imponerande säsong i Hudiksvall i HockeyEttan med 13+28 poäng på 57 matcher står det nu klart att forwarden William Ignberg Nilsson kliver upp till HockeyAllsvenskan och AIK Hockey.

–William är en häftig spelartyp som vi följt under säsongen i Hudiksvall. Han är en spelartyp vi kommer att ha nytta utav kommande säsong, som visat att han kan vara med och bidra offensivt men som också kan spela ett spel som är väldigt jobbigt att möta för motståndarna. Han är inte minst en spelare som gör allt till 100% varje dag, träning som match, och det är en karaktär vi välkomnar! Berättar sportchef Christoffer Malm om Ignberg Nilsson.

William Ignberg Nilsson är "en energifylld glad gubbe" som han själv beskriver sig, trots sina blott 21 år.

–På fritiden hänger jag med polarna, och är jag ledig så tar jag gärna en fisketur!

–Jag skulle säga att jag är en powerforward som gillar att vara där det händer, där det gör lite ont… Jag är nog en jobbig en, som även producerar framåt, erkänner han.

De som gjort sin efterforskning kanske redan vet att AIK är Williams moderklubb, och att det inte bara är han som spelat i den svartgula tröjan.

–Jag har växt upp med AIK eftersom farsan [Odd Nilsson] spelade på 80- och 90-talet i 'Gnaget'. Jag kommer ihåg när vi stack direkt efter träningarna på Ritorp till Hovet för att vi skulle spela knattematch, och sen var det upp på Golden Hill där jag skrek mig hes.

–Det känns fantastisk kul att komma tillbaka till moderklubben AIK, det är även skönt att komma tillbaka till Stockholm och känna pulsen igen efter några år uppe i Norrland, berättar William.

Efter ungdomsåren i AIK förflyttade sig William till SDE:s och sedermera Timrås juniorverksamheter. Ignberg Nilsson berättar att åren i både SDE och Timrå var lärorika och roliga.

–I SDE hade jag tränare som både Daniel Broberg och Germund Hansen vilket var lärorikt. Det var lite av den gamla ryska skolan där vi tränade hårt och släpade traktordäck, men samtidigt hade vi riktigt kul och hade aldrig en tråkig träning, säger han när han minns tillbaka.

Efter en stabil säsong i HockeyEttan med Hudiksvall fick Ignberg Nilsson ett samtal från Christoffer Malm och Anton Blomqvist.

–Jag fick tydligt förklarat för mig vad de vill se av mig och vad AIK vill, och det kändes som en bra utmaning för mig, säger William och berättar att beslutet inte var så svårt att ta därefter.

21-åriga William tar plats i ett lag som är hem för både unga spelare, men även äldre och erfarna profiler som bland annat Christian Sandberg och Richard Gynge.

–Det är nog mycket viktigt att vi har dem spelarna som har lite mer erfarenhet och vet hur allting fungerar. Men det är ju såklart även roligt att lira med dem som jag själv stått och hejat på från läktaren när jag var mindre.

–Det är ett jäkligt härligt gäng vi har, det är mycket skratt men när det är allvar då stämplar alla in, säger William.

William Ignberg Nilsson hoppas att både han själv och laget ska få en bra start på säsongen och kunna tuffa vidare från det. Utöver att få visa upp vem han är som hockeyspelare ser William fram emot att få komma igång med säsongen.

–Det jag ser fram emot mest är att sparka igång säsongen och visa att AIK kommer att bli ett svårslaget lag att möta. Sen ser jag fram emot att sprätta upp första kassen såklart, säger William och fortsätter:

–Det känns som att vi har något riktigt bra på gång med många hungriga spelare som vill framåt.

Kontraktet med William Ignberg Nilsson är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey