Isabelle Leijonhielm förlänger med AIK
Publicerad: 2022-06-30
Dam
Talangen Isabelle Leijonhielm förlänger kontraktet och fortsätter sin utveckling i AIK Hockey.

Inför förra säsongen plockade AIK upp Isabelle Leijonhielm, en ung lovande talang, till damlaget. Nu står det klart att den blivande 16-åringen förlänger med AIK Hockey.

Huvudtränare och sportchef Calle Wendt berättar att diskussionerna har dragit ut något på tiden då Isabelle har varit iväg på Junior-VM, men han understryker hur kul det är att nu kunna presentera att den unga talangen är klar för ännu en säsong.

–Isabelle gjorde en jättefin VM-turnering och vi ser att hon kommer fortsätta ta stora steg under kommande säsong. Vi och många andra tror att hon är ett stort framtidsnamn för svensk hockey och vi i AIK är jätteglada att hon valt att fortsätta sin resa hos oss. Isabelle har styrkor både i det offensiva och defensiva spelet, och vi ser att vi kommer kunna ge henne en bra miljö att fortsätta sin utveckling i.

Isabelle, som tidigare spelat med killar i samma åldersgrupp i sin moderklubb Täby HC fick förra säsongen anpassa sig till att spela med bara tjejer, och detta dessutom i högstaligan. Med sina blott 15 år tog Isabelle för sig på SDHL-scenen och ser nu fram emot en till chans.

–Förra säsongen var första året som jag inte spelade med killar och det var väldigt lärorikt och jag fick bra erfarenheter. Jag ser fram emot nästa säsong och hoppas vi kan vara med och slåss om topplaceringarna, säger Isabelle Leijonhielm.

Kontraktet med Isabelle Leijonhielm är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey