Claes Endre tillbaka i AIK Hockey
Publicerad: 2022-05-24
herr
Målvakten Claes Endre som gjorde succé i AIK och HockeyAllsvenskan säsongen 20/21 gör comeback i klubben efter ett år i Björklöven.

AIK:s Christoffer Malm lägger den första pusselbiten i lagbygget på målvaktssidan. Den ena halvan av målvaktsduon heter Claes Endre, ett bekant ansikte i AIK Hockey.

–Jag hann personligen inte jobba med honom innan han lämnade, men av vad jag hört av både ledare och spelare är det en fantastisk kille att ha i laget och en person som våra tränare verkligen gillade att jobba med. Den uppfattningen delar jag till 100% nu när jag själv pratat med honom en hel del om att komma tillbaka, berättar sportchefen Malm och fortsätter:

–På isen har han redan haft förmånen att visa för alla vad han kan och vår förhoppning, tillsammans med vår målvaktstränare Heino, är givetvis att fortsätta bygga på det under kommande säsong.

AIK Hockeys målvaktstränare Christopher Heino-Lindberg jobbade tätt med Endre när han kom till klubben inför säsongen 20/21, som också var hans första säsong i HockeyAllsvenskan.

–Det är jättekul att Classe är tillbaka i AIK! Vi vet vad vi får in för person i gruppen. Det är en kille som jobbar hårt och har en bra självbild och vet hur bra han är, men också vad han behöver utveckla för att ta AIK och sig själv till nästa nivå, säger Heino om återföreningen med målvakten.

Claes själv är minst lika glad över att återigen få samarbeta med 'Heino' i AIK. Han beskriver det som att komma hem, trots att den första och senaste sejouren i klubben var kort.

–Jag hade en fantastisk tid i AIK senast, det känns såklart superroligt att få komma hem och jobba med Heino - som jag älskar! Bara att få fortsätta jobba på det och fortsätta ta steg med AIK gör mig glad i kroppen av att höra, säger Endre.

Efter en andra säsong i HockeyAllsvenskan hos Björklöven, som inte gick helt som han själv önskat, kommer 'Classe' nu tillbaka med nya erfarenheter och mål om förbättring.

–Det var väl ett år som inte riktigt gick min väg kanske. Efter en tyngre säsong kan man tänka igenom lite saker. Jag har lärt mig otroligt mycket om vad jag behöver för att lyckas, i förberedelser och hur jag behöver träna bland annat, inleder Endre.

–I AIK rullade allting bara på, jag var ju inne i det sedan dag ett eftersom jag fick spela så himla mycket. Men jag har lärt mig massor om mig själv som sagt och känner att jag har blivit en bättre målvakt. Jag har tagit med mig vissa delar från 'löven' som är superviktiga och bra, och det vill jag addera till det som jag och Heino tänker bygga vidare på, förklarar han.

Claes berättar att det är mycket som lockar med att komma tillbaka till AIK, dels klubben i sig där han stormtrivdes sedan dag ett och samarbetet med målvaktstränaren Heino-Lindberg, samt närheten till familj och vänner. Men även en intressant satsning i AIK som han återvänder till, som han själv beskriver det som, lockar.

–Det är väl en liten nytändning som AIK håller på att få, och lagbygget ser väldigt intressant ut tycker jag. Men det är även för att få spela på Hovet igen, jag älskar att spela där. Jag trivdes jättebra i AIK, att det inte blev en förlängning förra säsongen var ju för att vi inte riktigt kom överens, men det var aldrig att jag kände att jag inte ville spela för AIK, för det vill jag verkligen. När dem hörde av sig nu och ville ge mig en chans så kändes det ganska givet, berättar Claes.

–Och därför är det också är extra skönt att få komma hem, där jag vet att jag är i en bra miljö med bra tränare och bra förutsättningar för att lyckas. Jag vill bygga vidare på det vi startade under mitt första år, och såklart komma längre. Jag vill vara med på en riktigt häftig resa som jag tror AIK har på gång. Det är skönt att ha det i bakhuvudet, adderar han.

Nu väntar en flytt tillbaka till Stockholm närmsta dagarna innan Claes startar upp träningen tillsammans med sina nya lagkamrater i AIK. Men högst upp på prioriteringslistan står dottern, som han nu är hemma med.

–Just nu är jag pappaledig, men jag kommer träna med laget samtidigt som pappaledigheten. Vi ska packa ihop allting i Umeå, säga hejdå till förskolan och så flyttar vi ner igen snart. Då får jag och Heino gå på is, och sen gå med barnvagnarna! Avslutar Endre med ett skratt.

Kontraktet med Claes Endre är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey