Johanna Lagus stannar i AIK
Publicerad: 2022-06-02
dam
AIK Hockey är glada att presentera att Johanna Lagus förlänger och är klar för sin nionde säsong i klubben.

AIK-profilen Johanna Lagus förlänger kontraktet med AIK Hockey och är därmed klar för sin totalt nionde säsong i den svartgula tröjan. Johanna är dessutom en av fyra spelare som finns med i SDHL:s Flying Board som agerar bollplank till ligans huvudpartners styrelser för att diskutera frågor om jämställdhet och jämlikhet i damhockeyn.

–Johanna är en del av ryggraden i detta lag och självklart en spelare som vi vill förlänga avtalet med direkt. I Johanna får vi en spelare som spelat både back och forward under sin karriär vilket gör henne väldigt nyttig i laget. Vi ser henne framförallt som back där hennes styrkor ligger i spelet utan puck. Dessutom får vi behålla en ledare både på och utanför isen vilket är jätteviktigt för oss, berättar sportchef och huvudtränare Calle Wendt.

Den nyblivna 28-åringen kom till AIK första gången 2012, och efter två säsonger i SDE kom hon tillbaka till klubben 2016 och har varit kvar sedan dess. Nu blir det alltså en sjunde säsong på raken.

–Den största anledningen till att jag förlänger med AIK stavas just AIK. Jag älskar klubben och jag vill vara med och försöka jobba för att vi ska vara med och slåss om guld igen, inleder Johanna.

Förra säsongen fick andra förutsättningar innan den ens hade kommit igång för Leksandsfödda Lagus som i maj förra året slet av hälsenan under ett träningspass med laget.

–Förra säsongen var en besvikelse på många sätt, en skada satte stopp för stora delar av min säsong och vi fick avsluta med ett negativt kval för första gången någonsin. Efter att ha landat efter besvikelsen känner jag mer än någonsin en revanschlust. Både personligen efter skadan, men också för laget - att få vara på isen, spela matcher för AIK och bygga något nytt, berättar hon.

–Min förhoppning inför kommande säsong är just att vi har en möjlighet att göra någonting nytt. Efter några år med samma ledarskap så kan man passa på att, med ny tränare/sportchef och trupp, hitta andra vägar framåt. I egenskap av en äldre och mer erfaren spelare tycker jag att det är kul att AIK har många unga duktiga juniorer som också är redo att fightas om platser den här säsongen, avslutar Johanna och skickar med en hälsning till supportrarna:

–Lägg där till att truppen utökas med några spännande nyförvärv så kommer alla som besöker Ritorp nästa säsong att få se ett nytt AIK Hockey!

Kontraktet med Johanna Lagus är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey