Emma Eriksson klar för kommande säsong
Publicerad: 2022-05-20
dam
Backen Emma Eriksson förlänger sitt kontrakt med AIK Hockey inför säsongen 2022/2023.

Bygget av AIK:s damlag fortsätter och Calle Wendt har nu gjort klart med en förlängning på backsidan i form av Emma Eriksson.

–Emma är en back med stor träningsvilja som jobbar hårt för att fortsätta utvecklas. Hon står för många bra saker och är en viktig pusselbit för att få ett bra backspel både med och utan puck kommande säsong. Vi är väldigt glada att Emma vill fortsätta i AIK och vara med på resan mot att etablera föreningen högre upp i tabellen genom att utveckla den dagliga verksamheten där vi vet att hon kommer bidra mycket och passa bra in i den miljön, berättar huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

Eriksson anslöt till AIK Hockey 2018/2019 och är nu klar för sin femte säsong i klubben. Den erfarna 24-åringen har hunnit med närmare 300 matcher i högstaligan och spel i bland annat moderklubben Linköping och Luleå. I bagaget finns dessutom två SM-guld och ett U18-VM brons. Nu ser hon fram emot ytterligare ett år i Stockholm hos AIK.

–Det känns fantastiskt kul att få fortsätta ett år till i AIK. Valet att gå in i en femte raka säsong för klubben känns helt rätt då jag trivs väldigt bra här. Jag hoppas att kunna fortsätta min personliga utveckling och bidra ännu mer till lagets prestation på isen i vinter, berättar Emma om sitt val.

–Förra året gick inte som vi hoppades på men vi tar med oss lärdomar från den säsongen för att prestera bättre nästa! Den nya ledarstaben med Calle i spetsen känns väldigt positiv och driven vilket kommer ge ny energi till laget. Vi har redan hunnit köra igång med en bra och tuff sommarfys som kommer göra oss riktigt bra förberedda inför nästa säsong, säger hon och fortsätter:

–Jag ser fram emot nästa säsong och att få både själv och som lag visa att vi kan mycket mer!

Kontraktet med Emma Eriksson är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey