AIK förlänger med Maksim Semjonovs
Publicerad: 2022-07-29
Herr
Succélånet som blev kvar säsongen ut förlänger nu sitt kontrakt med AIK Hockey.

Strax före jul förra året lånade AIK Hockey in Maksim Semjonovs från HockeyEttans Lindlöven där forwarden utmärkt sig. Semjonovs gästade under ett antal matcher, och en månad senare stod det klart att AIK valde att behålla Semjonovs säsongen ut.

Semjonovs blev snabbt en publikfavorit och stod för 11+14 poäng på 29 spelade matcher. Sportchefen Christoffer Malm ser nu fram emot att se vad Maksim kan bjuda på kommande säsong.

–Maksim kom in och gjorde egentligen avtryck från första sekund hos oss. En otroligt häftig resa att följa under tiden han var inlånad och vi är givetvis väldigt glada att han väljer att skriva på för oss i AIK ”på riktigt” denna gång, konstaterar Malm.

Vi hoppas att vi tillsammans med Maksim kan få honom att fortsätta på sin resa och givetvis ta steg framåt under resans gång!

22-åringen är även han taggad på att ta sig an den kommande säsongen och ser fram emot att få spela på Hovet återigen.

–Det känns väldigt kul att vara kvar i AIK! Jag trivdes väldigt bra här med allting och framförallt så tyckte jag att det var väldigt roligt att få spela på Hovet, inleder Maksim och fortsätter:

–För min egen del så vill jag fortsätta utvecklas och bli ännu bättre som spelare, precis som jag tyckte att jag blev under förra säsongen.

–Jag tror kommande säsong kommer att vara riktigt rolig med derbyna framförallt, men även att vi har ett väldigt bra lag och jag tror vi har möjligheten att ta oss långt! Avslutar han.

Kontraktet med Maksim Semjonovs är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey