Tre poäng säkrade uppe i Umeå
Publicerad: 2024-03-06
Herr
Det var ett AIK som kommer från två segrar förra veckan. Idag gästade laget Björklöven uppe i Umeå, en match som Gnaget var betydligt bättre i.

I den första perioden var AIK det betydligt bättre laget, vilket även skulle visas på resultattavlan. Första målet kom redan efter mindre än minuten spelat, Fitzgerald fick in pucken efter att ha varit framme på en retur. Strax efter var det Gynge som kunde få in pucken finurligt när han vallade den på hemmalagets målvakt in i mål. En mycket välspelad period som Gnaget vinner rättvist.

Vårt svartgula lag fortsatte att trumma på i andra perioden och även det fysiska spelet presterade vi i. Med fyra minuter spelade av perioden kom Barklund till ett bra läge, men pucken ville inte in just då, däremot kom Muzito Bagenda smygandes på returen och utökade ledningen. I slutet av perioden ökade Nybeck på ledningen till 0-4.

I den avslutande akten var det till största del ett frustrerat hemmalag som försökte få Gnaget ur balans genom det fysiska spelet. Tempot i matchen gick ner och AIK såg till att vända hem till Stockholm med tre friska poäng!

Tack till er svartgula supportrar som var på plats och sjöng fram vårt AIK till tre pinnar!

AIK Hockey
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner