Alva Hellqvist tar steget upp till SDHL
Publicerad: 2022-06-20
Dam
AIK Hockey väljer att ta upp backen Alva Hellqvist från juniorverksamheten till damlaget.

Efter fyra år i AIK Hockeys juniorverksamhet plockar Calle Wendt upp backen Alva Hellqvist till damlaget inför kommande säsong.

–Först och främst är det jättekul att att spelarna utvecklas och tar steg upp från juniorerna. Det bevisar att vi redan idag har en bra juniorverksamhet som utbildar spelare på rätt sätt, säger huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

–Alvas styrkor ligger i det defensiva spelet, och i henne får vi en back som kommer upp för att tävla om speltid och vill jobba för att fortsätta utveckla sig själv, berättar Wendt.

Under den gångna säsongen hos damjuniorerna i division 1 stod backen för hela 8+11 poäng på 23 matcher. Den nyblivna 20-åringen gästade dessutom damlaget en handfull matcher förra säsongen men får nu alltså chansen på heltid.

–Att få ta klivet upp till SDHL ska bli väldigt roligt och spännande. Jag har lärt mig jättemycket från min tid här i AIK och trivs väldigt bra. Jag ser fram emot en lärorik säsong där jag kommer få fortsätta utvecklas ännu mer som hockeyspelare, säger Alva Hellqvist.

Kontraktet med Alva Hellqvist är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey