Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

AIK i topp efter ny seger

Publicerad: 2017-03-08 21:15

Det var till en början en händelsefattig match som utspelade sig i Malmö. Först i tredje perioden började det hetta till och det blev nervösa slutminuter innan Michael Lindqvist sköt hem alla tre poäng till AIK.  

AIK var nära en drömöppning på matchen när firma Lindqvist och Sandberg var framför Tex Williamsson men pucken var bara nära att korsa mållinjen.
Hemmalaget tog därefter över händelserna och visade upp sin farlighet i offensiv zon – tack vare sin snabbhet som gästerna hade svårt med. Spelet var dock låst för båda lagen och målchanserna var lätträknade. 

I den andra perioden öppnade spelet upp sig en aning och lagen kunde ställa upp mer strukturerat i anfallsspelet. Gnaget hade dock svårt att dyrka upp hemmalagets försvar och kom mest till ströchanser under matchen. Pantern fortsatte att vara det spelförande laget och om det inte var Gasper Kroselj så var det en utespelare som uppoffrande stod i vägen för ett ledningsmål.

Desto mer hände i den tredje perioden. AIK tog ledningen genom Fredrik Karlström som styrde in 1–0 efter skott från Anton Cederholm. Strax efter var gästerna nära att utöka ledningen efter att just nämnde Cederholm serverade Jesper Bratt en delikat passning som dock blev störd i avslutningsmomentet.

2–0 skulle dock komma. Domaren hade signalerat för avvaktande utvisning men Gnaget lyckades sätta upp ett anfallsspel och Sandberg slog en passning genom Panterns försvar som hittade Almtorp på andra sidan och som bara hade att sätta klubban längs isen för att styra in målet.

Efter målen blev AIK försiktiga och gav således Pantern möjlighet att komma tillbaka in i matchen. En chans hemmalaget tog. Inom loppet av några minuter var man ikapp och resten av perioden blev nervkittlande.

Inte förrän i slutminuterna fick matchen ett avgörande när Lindqvist lyckades sno åt sig pucken – gav den till Trkulja – som hittade tillbaka till AIK:s poängkung som inte gjorde några misstag utan sköt hem segern till AIK.

I och med segern går AIK går upp i toppen av tabellen och redan nu på fredag är det dags igen då laget tar emot Tingsryd på Hovet.

Boka din biljett här ››

 

 
AIK Ishockey
AIK
ishockey@aik.se
SENASTE MATCH
Onsdag 8 mars
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind