Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

AIK Hockey bjuder in Barncancerfonden Stockholm Gotland på söndag

Publicerad: 2017-02-17 15:00

Nu på söndag tar AIK emot Almtuna på Hovet och till matchen kommer Barncancerfonden Stockholm Gotland vara matchvärd.

AIK Hockey och Barncancerfonden håller just nu på att diskutera ett större samarbeta inför nästa säsong. Men redan nu på söndag kommer Barncancerfonden Stockholm Gotland att vara matchvärd i hemmamatchen mot Almtuna. AIK Hockey har bjudit in barn och deras anhöriga till matchen mot Almtuna där det väntas komma över 50 personer via organisationen för att se matchen på plats.

Får testa på att vara sportreporter

Förutom att få se matchen på plats kommer även barnen att få delta i olika aktiviteter. Däribland att få testa på hur det är att vara sportreporter! Vid rinken kommer barnen att leverera det senaste från matchen när de får chansen att intervjua AIK Hockeys spelare i periodpauserna och därmed ge åskådarna de hetaste analyserna kring matchens utgång.

Dessutom kommer de få chansen att tävla mot AIK-legendaren Mats Thelin i den populära tävlingen The Challenge i den första periodpausen. Utöver detta får barnen även chansen att få ge det sista peptalket i spelargången när de äntrar isen. Barnen får även delta i ceremonin inför matchen med att släppa pucken samt träffa samtliga spelare i omklädningsrummet efteråt.

Samlar in bidrag under matchen

Till matchen kommer publiken även att kunna stödja organisationen genom att swisha valfritt belopp. Det kommer även finnas bössor runt om på arenan där man kan ge sitt bidrag. Insamlingen kommer i slutskedet av matchen att presenteras på mediakuben och AIK Hockey kommer i den tredje perioden att lämna över en check till Barncancerfonden Stockholm Gotland på isen.

I ett första steg i samarbetet fick Cecilia Wallenholm, som förlorade sin dotter i cancer, och systerdotter Cassandra Neuman Wallehnholm besöka en träning på Hovet. Efteråt fick de även en rundvandring och pratstund i AIK Hockeys omklädningsrum av assisterande lagkaptenen Andreas Hjelm. Mer om det kan du läsa här›› 

Matchen mot Almtuna har nedsläpp 17.00

 
AIK Ishockey
AIK
ishockey@aik.se
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind