Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Veckorapport | J20/J18: Slutspelsfokus

Publicerad: 2017-03-13 14:40

J20 blev efter gårdagens seger mot Södertälje klara för åttondelsfinal. Där ställs man mot Malmö Redhawks. För J18 är det färdigspelat då Almtuna blev för svåra.

J20

J20-laget blev igår klara för slutspel, då de i sista matchen besegrade Södertälje. Nu väntar Malmö Redhawks i åttondelsfinal. Matchserien avgörs i bäst av tre. Första matchen äger rum den 15 mars - nu på onsdag - på hemmaplan. 

Peter Nylander om slutspelsmotståndaren:

– De har ett väldigt bra lag och är stora favoriter i den matchserien. Men jag tycker att vi har tagit många steg från hösten så vi ska ge dem en utmaning. Vi har inte mött Malmö tidigare så det är okända för oss. Det vi vet är att de har många skickliga spelare och att de är bra i både Boxplay och Powerplay. Så det gäller att vi håller oss borta från utvisningsbåset. På senare tid tycker jag att vi har slarvat vad gäller den biten, så det gäller verkligen att vi är disciplinerade!

J18

J18-laget tog sig till åttondelsfinal och där ställdes man mot Almtuna. Uppsala-laget drog det längsta strået och vann med 2-1 i matcher och säsongen är därmed över för de svartgula.

Almtuna IS - AIK 2 - 1 

AIK  - Almtuna IS 7 - 1 (4-0, 1-1, 2-0)
Almtuna IS - AIK 7 - 4 (1-1, 2-3, 4-0)
Almtuna IS - AIK 4 - 3 (1-3, 0-0, 2-0, 0-0, 1-0)

Jörgen Hägg om matchserien:

Första matchen spelar vi fantastiskt bra, vi har fullt lag och kan gå runt på mycket folk. Vi har även med en back född 01, och vi vinner första med 7-1.

– I andra matchen är vi inte riktigt på tå. Vi leder med 4-3 inför sista perioden men de får in kvittering snabbt och gör även 5-4 efter bara några minuter. Vi är inte tillräckligt desperata och de gör 6-4 när vi chansar. De får även in 7-4 på slutet när vi har plockat målvakten. 

– I den tredje matchen gör vi en fantastisk insats och leder med 3-0 när vi går mot första periodpausen, men så får de in 1-3 med 30 sekunder kvar att spela. Det kändes onödigt. I andra perioden spelar vi 0-0 men vi får slita då de har spel fyra mot tre i två minuter. De (Almtuna) får även spela fem mot fyra en eller två gånger. Sedan går en av våra backar sönder och då är vi kort om folk. Almtuna får sedan ett fem mot tre-läge och gör då 2-3. Vi har efter det några lägen att göra fyran, men med tre och en halv minut kvar av matchen gör de 3-3. I sudden får vi ett pp och då har vi nästintill ett friläge i slottet, men skottet tar i kryssribban. Vi har sedan ett öppet mål och ett skott som styrs över på någon klubbspets. Det kändes inte riktigt som det var meningen att vi skulle vinna. Matchen går till straffar och där sätter de sina två första straffar, vi sätter bara vår första och de vinner. Det är lite av ett lotteri.

Strafförlusten innebär att AIKs säsongen är över, och Jörgen Hägg kommenterar säsongen följande:

– Hösten är väldigt bra. Vi har mycket folk att tillgå och resultaten är bra. Vi kunde träna på hårt och spela så som vi vill i AIK med mycket skridskoåkning. Sedan tar skadorna över och det blir för mycket för att fortsätta göra det bra. Det gjorde att vi var tvungna att dra ner på träningen och det är ingenting vi vill. Juniorerna ska ju utvecklas och utbildas för A-laget. 
Vi har sedan en för ojämn vår. Men vi har några bra perioder med bland annat HV, Malmö och Djurgården borta. Där gör vi mycket bra, men det är bra ojämnt. Vi har också stora problem med skador. Vårens resultat är inte godkänt, däremot höstens. Där kom vi som vi trodde, nämligen tvåa. Det är bara att ta nya tag!

 
AIK Ishockey
AIK
ishockey@aik.se
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind