Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Inför Almtuna IS - AIK: #18 "Vi ska se det som en vanlig match"

Publicerad: 2017-03-13 16:30

AIK missade igår chansen att avgöra slutspelsserien och nu står vi inför en högdramatisk avslutning. Imorgon gästar AIK Uppsalalaget Almtuna och förutsättningarna inför slutomgången är att AIK och Västervik ligger på samma poäng, AIK dock med ett plusmål mer tillgodo. Mycket tyder därför på att det blir en målskillnadsaffär som avgör slutspelsserien. - Vi ska bara se det som en vanlig match, säger #18 Andreas Hjelm.

Vid vinst efter full tid igår hade AIK varit klara för playoff, men Gnaget förlorade med 2-3 efter förlängning och nu avgörs allt i slutomgången.

– Det känns ok idag. Det var tråkigt att vi inte kunde vinna igår. Men vi tar med oss det vi gjorde bra igår till imorgon och hoppas att det kan leda till att vi kan göra en bra genomförd match över 60 minuter.

Västervik såg igår ut att ta alla tre poäng, men med elva sekunder kvar av matchen kvitterade #15 Jonathan Andersson och tog matchen till förlängning. Förlängningen som Västervik senare avgjorde. En känslomässig berg-och-dalbana på läktaren - och på isen.

– Det var lite samma för oss. Det var en jäkla lättnad när Jonte fick in pucken och vi fick ett jäkla hopp i hela laget. Det kändes som att vi var på gång då. Men så får de in pucken där i förlängningen, och då blev det tomt igen. Vi var för ineffektiva och överlag tycker jag inte att vi var tillräckligt desperata för att avgöra matchen efter full tid. 

Nu väntar ett högdramatiskt avgörande där det endast skiljer ett mål mellan AIK och Västervik. I slutomgången ställs AIK borta mot Almtuna och Västervik hemma mot Tingsryd.

– Vi ska bara se det som en vanlig match som vi ska vinna och ta alla tre poäng i. Det är viktigt att vi inte börjar chansa, utan att vi spelar så som vi har gjort och hela tiden ha fokus på att vinna matchen. Sedan är det klart att vi måste hålla lite bevakning på vad som händer i Västervik. Vår startposition är primärt bara att vi ska vinna vår match, avslutar #18 Andreas Hjelm.

 
Rasmus Forssberg
AIK
ishockey@aik.se
NÄSTA MATCH
Tisdag 14 mars 19:00
Gränbyhallen
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind