Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

AIK tar sikte mot SHL med hjälp av nyemission via Pepins

Publicerad: 2018-01-10 20:40

Nu finns möjligheten - för alla som vill - att bli delägare i AIK Hockey. Klubbens givna mål är spel i SHL och klubben gör därför en nyemission där vi siktar på att ta in upp till 16 miljoner kronor. Kapital som kommer ge oss förutsättningar att stärka organisationen. Var med och bygg AIK Hockey starkare.

Klubben har genomgått en stor organisatorisk förändring sedan nedflyttningen från SHL säsongen 13/14. I slutet av april samma år räddades AIK Hockey från konkurs via lån från privatpersoner. På sponsorsidan fanns då endast ett fåtal löpande avtal, och endast en spelare med gällande kontrakt.
Idag har 147 företag valt att vara partners till AIK Hockey. Intresset för AIK Hockey är i paritet med många SHL-klubbar och vi har ett damlag samt ett J20-lag som är i toppskiktet i Sverige.

Det har inte varit lätt att - med de förutsättningar som råder - skapa möjligheter som krävs för att utmana om en plats i den svenska högstaligan - SHL. Målet är dock glasklart - vi ska tillbaka. AIK Hockey har – trots brist på resurser - varit nära två år i följd att kvalificera sig för spel i SHL men fallit på målsnöret. Den sportsliga verksamheten har nu en slagkraftig ledning och organisation. Spelartruppens spets begränsas dock av ekonomin. Klubbens spelarbudget ligger i det övre skiktet i HockeyAllsvenskan men långt ifrån de svagare lagen i SHL.

– Nyemissionen ska bidraga till att ge oss förutsättningar att konkurrera med de allra bästa. Vi genomför denna nyemission genom en crowdfunding tillsammans med Pepins. Vi hoppas och tror att enkelheten i att teckna sig samt att den riktar sig till alla, där du kan bidra med stora eller små medel, kommer göra att det ger oss de resurser vi behöver, säger Anders Olson, VD för AIK Hockey.

Vi bygger våra lag på i stor utsträckning spelare från de egna leden och vi fortsätter att satsa på den juniorverksamhet som genom åren levererat ett flertal spelare till SHL och NHL. Vi strävar efter en kärna av spelare som ger kontinuitet och bevarar AIK-stilen i laget. Något klubben vill fortsätta med.

– AIK Hockey är betydelsefull aktör i Stockholmsregionen där vi genom idrottens gemenskap får människor att växa till samhällets bästa. Klubben vet att idrott är den mest engagerande underhållningen av alla och vi vill leverera landets bästa ishockey, säger Anders Olson.

Marcus Bonsib, Investment Manager på Pepins ser fram emot samarbetet.

– I höstas hjälpte vi Djurgården Hockey ta in 15 miljoner kronor från drygt 3300 delägare. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå för AIK Hockey. Det är förmodligen världens första derby i crowdfunding.  

Minsta beloppet att gå in med är 500 kronor och klubbens mål är att ta in mellan 6 och 16 miljoner kronor.

Det här en möjlighet för dig som supporter, till en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika ishockeyföreningar, att investera i ett företag som växer och har ambitionen att ta nästa steg.

Teckningstiden planeras starta 26 januari 2018 och emissionen avslutas senast den 28 februari. Men du kan redan nu lämna en intresseanmälan hos Pepins som vi samarbetar med och som håller i själva nyemissionen på Pepins.com.
Följ med oss på resan tillbaka!

Anmäl dig redan idag ››

 
AIK Ishockey
AIK
ishockey@aik.se
DELÄGARFÖRMÅNER

Du kan investera i AIK Ishockey från 500 kr och uppåt.
Alla delägare får delägarförmåner.

• 500 kr en delägarhalsduk
• 1 500 kr ovanstående och fyra biljetter till Hovet samt en AIK-pin. 
• 5 000 kr ovanstående och signerad matchtröja
• 10 000 kr ovanstående och inbjudan till träff med laget/ledningen
• 25 000 kr ovanstående och resa till bortamatch med ledningen
• 50 000 kr ovanstående och årskort med access till ”Hyllan” vid samtliga matcher 2018/19
• 100 000 kr ovanstående och medlemskap Club 2020
• 250 000 kr ovanstående och assisterande coach för laget för en dag/match
• 500 000 kr ovanstående och deltagande i en NHL-resa och träffa Jesper Bratt

När AIK Hockey når SHL och visar vinst kommer samtliga delägare att vara berättigade till eventuell aktieutdelning

Stödjer Barncancerfonden

I och med AIK Hockeys samarbete med Barncancerfonden kommer klubben att öronmärka 0,5% av investeringen till organisationen. 

 
 
 

Copyright © 2011-2018 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind