Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Förstaperioden gav tre poäng

Publicerad: 2017-03-06 21:35

AIK grundlade segern mot Timrå i förstaperioden där laget gick ifrån till 4–1. Mycket tackvare Michael Lindqvist två mål. Gästerna kämpade sig tappert tillbaka men kom bara nära och Gnaget fick därmed en bra start på slutspelsserien.

Gästande Timrå kunde tidigt ta tag i taktpinnen - tack vare spel i numerärt överläge - och pressade Gnaget högt upp i banan. Hemmaspelarna kändes stressade och hade svårt att etablera ett anfallsspel.
Nervknutarna löstes dock upp när hemmalaget fick chansen med en man mer och Trkulja fick hemmapubliken att jubla när han satte dit ledningsmålet.

Ishockey är en sport med små marginaler och det fick de svartgula försvararna erfara när gästerna kvitterade efter att slarv uppstått i den egna zonen.
Men de tillresta bortasupportrarna fick dock inte jubla länge. Gnaget fick en ny chans att spela i powerplay och Michael Lindqvist steg fram och satte AIK i förarsätet. En minut senare hade AIK gått ifrån till en tremålsledning och publiken på Hovet trivdes.

Gästerna växlade upp i den andra perioden och testade Gasper Kroselj i AIK-målet ordentligt. Slovenen kom dock upp med ett par fina räddningar och lyckades hålla Timrå på ett behagligt avstånd. Bortalaget lyckades dock få in en reducering i powerplay och fick därefter ordentligt vittring på mer. AIK-spelarna fick därefter fokusera på att slå ifrån sig och freda sitt egna mål 

Samma visa skulle det visa sig bli i den tredje perioden. Timrå – med full fart framåt – stressade fram misstag hos hemmaspelarna och Elias Pettersson var inte sen att förvalta chansen när den väl dök upp.
Slutminuterna blev nervösa och Timrå fick chansen i powerplay men uppoffrande spel från hemmalagets spelare gjorde att man kunde ta hem alla tre poäng.

Slutspelsserien fortsätter och nu på onsdag besöker man IK Pantern innan man på fredag tar sig an Tingsryds AIF på Hovet!

 
AIK Ishockey
AIK
ishockey@aik.se
SENASTE MATCH
Måndag 6 mars
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind