Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Inför AIK - Västerviks IK: #3 Extra taggad när det är mycket folk på läktarna"

Publicerad: 2017-03-11 17:14

AIK tar imorgon emot Västervik i vad som kan bli en rent avgörande match. Vinner AIK efter full tid är man nämligen klara gruppsegrare i slutspelsserien och kan därmed sikta in sig på att möta Karlskoga i nästa kvalrunda. - Vi ska bara fortsätta som vi har gjort, säger #3 Jens Hellgren.

Med tre raka vinster är AIK serieledare i slutspelsserien. Så sent som igår besegrade man Tingsryd med hela 5-0. Sedan tidigare har man besegrat Timrå och Pantern och spelet börjar bli alltmer stabilt.

- Vi började serien väldigt bra och satte tonen med första perioden mot Timrå. Sedan hade vi några svajiga perioder som förstörde helhetskänslan där. Mot Pantern hade vi väl inte bästa farten, men vi gjorde vad som krävdes och gjorde överlag en bra bortamatch. Igår mot Tingsryd var vi väldigt, väldigt bra. Där hade vi fart genom hela matchen och då är vi svåra att spela mot.

Dalmasen Hellgren är tillbaka på isen efter att ha missat några matcher i slutet av grundserien. Formen är på väg uppåt och igår blev han målskytt då han satte 5-0-målet mot Tingsryd.

- Min egen form är helt okej. Jag hade lite oflyt då jag missade några matcher i slutet av grundserien men nu har jag kommit igång igen och formen är på väg uppåt.

De tre tidigare vinsterna i slutspelsserien har gett AIK bra förutsättningar inför slutomgångarna. Imorgon kan man bli klara gruppsegrare om man besegrar Västervik efter full tid.

- Det kommer bli tufft. Men vi ska bara fortsätta som vi har gjort och inte tänka på annat. Om vi är noggranna och gör sakerna vi ska göra så kommer det bli bra.

I skrivande stund är det över 5000 sålda biljetter till Västerviksmatchen och Hellgren kan inte understryka nog vikten av ett bra publikstöd på hemmaplan.

- Det är oerhört viktigt! De hjälper och peppar verkligen en. Man blir extra taggad när det är mycket folk på läktarna och framförallt så gör ju publiktrycket att det blir svårare för motståndarna, avslutar #3 Jens Hellgren.

 
Rasmus Forssberg
AIK
ishockey@aik.se
NÄSTA MATCH
Söndag 12 mars 16:00
Hovet
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind