Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Inför IK Pantern - AIK: #14 "Vi måste spela hockey i 60 minuter"

Publicerad: 2017-03-07 16:15

AIK vann den första matchen i slutspelsserien och riktar nu blickarna mot nästa match då man tar sig an IK Pantern på bortaplan. - Vi måste spela hockey i 60 minuter, säger #14 Mads Larsen.

Igår började slutspelsserien och AIK inledde serien med att besegra Timrå med 4-3 hemma på Hovet. Men efter matchen var det inte bara guld och gröna skogar, för efter en fantastisk första period där Gnaget gick upp till 4-1 tappade man spelet i andra och tredje perioden och Timrå var nära att kvittera på slutet. 

- Vi började riktigt, riktigt bra och och gör fyra mål i första perioden. Sedan är vi inte alls lika bra i andra och tredje vilket gör att de (Timrå) kommer in i matchen. Vi måste bli bättre på att stänga matcherna, för det går fort i den här serien. Om vi inte fortsätter spela så kommer vi bli straffade så det är något vi måste jobba på.

Danske backen Mads Larsen har, i takt med lagets framfart, gått från klarhet till klarhet på senaste tid och fått mycket beröm.

- Det känns jättebra, det kan inte bli bättre och nu är det slutspel. Det är då det roliga börjar. Kroppen känns jättebra!

Nu väntar IK Pantern på bortaplan imorgon. IK Pantern som Mads Larsen lämnade för AIK tidigare under säsongen.

- Det har inte varit jättemycket gliringar mellan mig och dem, men det är alltid kul att komma tillbaka till sin gamla hemmaplan och möta sina gamla lagkompisar. Det är också jättekul för mig att komma tillbaka till Malmö.

Pantern och AIK har spelat jämnt tidigare under säsongen och mötte så sent som i onsdags förra veckan. Då vann Pantern efter sudden.

- De kommer alltid ut starkt på sin hemmaplan i Malmö. Och de förlorade sin första match mot Västervik så de kommer komma ut till 110 procent. Det gäller verkligen att vi är med från start. Vi måste spela hockey i 60 minuter, avslutar Mads Larsen.

Till morgondagens match mot IK Pantern saknas Nicklas Heinerö. 

 
Rasmus Forssberg
AIK
ishockey@aik.se
 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind