Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Tre AIK:are uttagna till Ishockey-VM

Publicerad: 2017-03-13 16:13

Idag tillkännagav Damkronornas förbundskapten – Leif Boork – den svenska VM-truppen som ska försvara de blågula färgerna i Plymouth, USA senare i vår. Glädjande var att tre spelare från AIK Hockey blev uttagna. 

Den 31 mars inleder Sverige Ishockey-VM när man tar sig an Tyskland. På isen kommer tre spelare från AIK Hockey att vara. Sara Hjalmarsson, Sabina Kuller och Lisa Johansson blev idag nämligen uttagna till VM. Mästerskapsdebutanten Hjalmarsson fick reda på att hon var uttagning via livesändningen.

– Det var väldigt roligt att få se sitt namn på listan. Boork hade sagt till mig efter förra samlingen att jag fanns med i tankarna men jag hade inte räknat med att få en plats i VM-laget.

Sara har varit med under året på flertalet landslagssamlingar men detta blir hennes första mästerskap med Damkronorna. Hon tror att hon framför allt kommer att kunna bidra med sin offensiva kraft.

– Jag kommer kunna bidra med min styrka i det offensiva spelet och att jag alltid ger allt i varje situation, säger Sara som kommer ha med sig Sabina Kuller och kedjekamraten Lisa Johansson i VM.

– Det är jättekul att vi är flera från AIK Hockey som kom med i truppen. Lisa har jag spelat mycket med under säsongen och vi har en bra kemi ute på isen och förhoppningsvis kommer vi få spela tillsammans. 

Damkronornas första match är mot Tyskland. Därefter väntar Schweiz och Tjeckien. Det gäller att placera sig bland de två översta lagen i gruppen för att kvalificera sig till kvartsfinal. Något som laget bör klara av, enligt Sara.

– Det är tre bra lag som vi kommer att möta. Våra matcher mot dem under säsongen har varit jämna och vi måste vara inställda på att det kommer bli tufft. Men det är klart att vi siktar på att gå vidare!

 Backen Emmy Alasalmi i AIK Hockey är reserv på hemmaplan. VM avgörs i Plymouth, USA och mästerskapet spelas mellan 31 mars och 7 april.

 
AIK Ishockey
AIK
ishockey@aik.se
Grupp B
  GP W T L P
Sverige  0  0  0  0  0
Tjeckien

Schweiz

Tyskland

Spelschema

31/3

Sverige vs Tyskland

1/4

Sverige vs Schweiz

3/4

Sverige vs Tjeckien

 
 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind