Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Nedsläpp: "Det är tillåtet att tackla i hockey"

Publicerad: 2012-11-20 09:00

Efter fyra av sex möjliga poäng mot Brynäs är självförtroendet starkt hos AIK. Huvudtränaren Per-Erik Johnsson har taktiken klar.
– Vi ska vara sugna på anfallspel och behöver agera direkt när vi vinner puck och ta oss framåt, säger han inför tisdagens möte.

En väldigt bra match mot Luleå var nära att ge tre poäng men gav tillslut en. Intryck av matchen?
– En spelmässigt bra insats från mitten av första perioden. Det är vårt eget powerplay efter 15 minuter i tredje perioden som tar oss ur tempo. De gör ett bra boxplay och får energi av det. Sen får de in en ganska turlig kvittering. Men vi låg nära och tog jobbet.

AIK drar på sig näst minst utvisningar i serien, men det blev många i Luleå?
– Ja tyvärr. Tre kan vi ta bort direkt för att vi blir griniga och ska ge igen efter en tackling. Det är tillåtet att tackla i hockey, men inte att slå med klubba efter. Det är oerhört slarvigt och det måste vi sluta med!

Men är det inte ett bra tecken att man är på tårna och aggressiva trots allt – trots med att det blir lite fler utvisningar?
– Jo, om utvisningarna kommer på rätt sätt. Att gå in hårt i närkamperna och visa vilja och så få en tvåa på det är det okej. Men att åka runt och slasha efter en situation som är över är inte okej. 

Hur besegrar ni Brynäs?
– Vi ska visa samma vilja som senast. Noggran backchecking och inte tappa bort folk i hemjobbet. Brynäs är ett skickligt lag så vi ska dra ner farten i mittzonen. Därigenom kan vi ta hand om dem på ett bättre sätt i egen zon. Vi ska också vara sugna på anfallspel och behöver agera direkt när vi vinner puck och ta oss framåt.

AIK har tagit fyra av sex möjliga poäng mot Brynäs, varför?
– Vi gör en riktigt bra match borta. Här hemma tappade vi bort matchen när vi drog på oss en utvisning på slutet och fick stryk i sudden. Men två bra matcher. Det är två jämna lag där det gäller att ha lite flyt med sig när det står och väger.

Hur ser det ut på skadefronten?
– Fredrik Hynning är sjuk idag (läs måndag) men feberfri, det finns förhoppningar att han kan vara med. Björn Melin tränade inte heller och är osäker till spel, men vi hoppas att även han ska kunna vara med.

David Lillieström, Dick Tärnström, Daniel Josefsson och Patric Blomdahl är fortfarande skadade och kan inte vara med mot Brynäs.

 
AIK Ishockey
ishockey@aik.se
NÄSTA HEMMAMATCH
Tisdag 20 november 19:00
Hovet

Boka biljetter>>

En av de största AIK:arna genom tiderna fyller 70 år. Kom och fira Leif ”Honken” Holmqvist på Hovet. Jubilaren själv är givetvis vår hedersgäst denna afton och kommer även att hyllas på isen inför matchen.
Elitserien 2012/2013
GP GD  P
1 HV71 22 22 49
2 Skellefteå 23 35 47
3 Luleå 22 16 42
4 Linköping 23 1 39
5 Färjestad 23 10 37
6 Brynäs 23 -8 37
7 Frölunda 23 -3 32
8 MODO 23 -7 32
9 Timrå 23 -5 28
10 Växjö 23 -15 25
11 AIK 23 -22 24
12 Rögle 23 -24 19
 
 
 

Copyright © 2011-2018 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind