Christoffer Björk stannar med sitt AIK
Publicerad: 2024-04-11
AIK Hockey
Centern med ett hjärta som klappar för Gnaget har förlängt sitt kontrakt över säsongen 24/25!

Björk är en svartgul hockeyspelare, både i hjärtat och nu på pappret även nästa säsong, då han förlängt kontraktet med vårt AIK. 

Kärleken för klubben kom till Björk genom hans pappa Thomas och AIK har varit laget han brunnit för ända sedan han var liten. 

Själva hockeykarriären inledes som junior i Björklöven och Luleå innan den skulle komma att ta ordentlig fart i Division ett. Där gjorde han under säsongen 22/23 en stark säsong i Kalix HC och stod för 31 poäng på 17 matcher. 

Framgången på isen ledde till att han under samma säsong blev utlånad till AIK för resterande del av 22/23. I den svartgula tröjan gjorde han ett starkt intryck och fyllde en viktig funktion i laget från sin centerposition. 

Inför säsongen 23/24 skrev han på ett ettårskontrakt med AIK och Björk fortsatte att imponera på sin omgivning under säsongen och under kvartsfinalserien mot Mora var han en av lagets kanske bästa spelare. 

Nu står det klart att han blir klubben trogen även nästa säsong.

– Det känns otroligt kul att få göra den här förlängningen med AIK. Jag är riktigt taggad på den kommande säsongen och att få fortsätta vara en del av den här resan. Jag känner överlag att AIK är en bra plats för min utveckling som hockeyspelare, det känns också oerhört bra att fortsätta få ta nya steg i en klubb jag älskat sedan barnsben, säger Björk.

Sportchef Persson om att Björk stannar i AIK över nästa säsong. 

– Det här var en självklar förlängning. Björk är en otroligt ambitiös och målmedveten kille, han är omtyckt både som spelare och person och har tagit kliv från dag ett sedan han kom in. Det ska bli spännande att fortsätta jobba vidare med Björk och se vart det bär, för det finns en hög potential i honom och att han ska kunna vara ännu mer involverad i det offensiva spelet framöver, säger Persson 

Förlängningen av kontraktet med Björk är skrivet över säsongen 24/25. 

Herr