Theo Hårdstam tar klivet upp till herrlaget
Publicerad: 2024-04-17
Herr
Hårdstam har under säsongen visat framfötterna i såväl junior- som seniorsammanhang och fått ett stort förtroende från klubben. Nu belönas den hårt jobbande forwarden med ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 24/25.

Han har under sin tid i klubbens Juniorakademi gjort stora framsteg och har producerat mängder av poäng. I AIK:s J18 spelade Hårdstam två säsonger där han stannade på totalt 56 poäng på 38 matcher. De två senaste säsongerna har Theo representerat J20-laget i 56 matcher och bidragit med 43 poäng. 

Denna säsong har Hårdstam gjort 33 framträdanden med herrlaget och mognat som spelare. 

Sportchef Niklas Persson ger sina tankar efter uppflyttningen av Hårdstam.

– Theo har tagit stora kliv den här säsongen och det är kul att få lyfta upp en ytterligare spelare från vår akademiverksamhet. Theo är en klok spelare med bra spelsinne och skridskoåkning. Han har bevisat att han förtjänar det här kontraktet efter sina prestationer föregående säsong. Han har även visat att han kan spela både som center och vinge och hanterat båda rollerna väldigt bra, säger Persson.

Hårdstam är förväntansfull och ser fram emot att ta klivet upp till seniorlaget.

– Jag fick stort förtroende från klubben under föregående säsong och det känns väldigt skönt att det ledde till ett kontrakt. Jag känner att jag vuxit som hockeyspelare och jag ser fram emot att kunna bidra mer offensivt kommande säsong. Det är en stor ära att få representera AIK och jag ser fram emot nästa säsong, säger Hårdstam.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 24/25.

AIK Hockey