Oskar Magnusson förlänger kontraktet
Publicerad: 2024-04-18
Herr
Det står nu klart att den kvicka forwarden skriver på ett nytt kontrakt över säsongen 24/25.

Magnusson kom till AIK säsongen 21/22 och har sedan dess varit en uppskattad spelare både på och utanför isen. Totalt har han spelat 146 matcher i Gnaget och varit med och producerat 40 poäng. Under tiden i den svartgula tröjan har han visat på en uppskattad krigarinstinkt. 

I sin tid som junior fostrades Magnusson i Malmö Redhawks och har även representerat Juniorkronorna vid olika tillfällen, bland annat har han ett JVM-brons i bagaget. Säsongen 2020 draftades Oskar i sjunde rundan av NHL-klubben Washington Capitals.

Under senaste säsongen åkte Oskar på en skada där det var tufft att komma tillbaka till den kapacitet som han har i sig. I slutskedet av säsongen visade han däremot upp sina kvalitéer och avslutade på ett värdigt sätt.

Sportchef Niklas Persson ger sina tankar kring förlängningen av kontraktet.

– Oskar är en skridskostark och hårt arbetande forward som är viktig för oss och är en av de bästa spelarna i ligan när det kommer till spel i numerärt underläge. Han står för väldigt mycket som vi i AIK vill stå för både på och utanför isen. Det vill säga att han är positiv, ambitiös och väldigt seriös i sitt idrottsutövande. Oskar drog på sig en skada som höll honom borta en stund och det tog lite tid för honom att komma tillbaka till nivån som både han och vi förväntar oss att han ska prestera på. Men han visade framförallt i sista delen av serien och i slutspelet hur bra han är, säger Persson.

Säsongen 24/25 blir Magnussons fjärde i klubben.

– Jag älskar att spela för AIK och det var ett självklart val att skriva på för ett år till. Nu har jag varit i Gnaget i tre säsonger och jag är glad att det nu blir en fjärde då jag trivs väldigt bra i klubben. Det ska bli otroligt roligt att skapa nya minnen med AIK och fortsätta spela framför våra supportrar hemma i vår borg, säger Magnusson.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 24/25.

Förlängningen av Magnusson presenterades i samarbete med vår partner Ställningsarmén

AIK Hockey