Windlert stannar – trotjänaren förlänger kontraktet
Publicerad: 2024-04-15
Herr
31-åriga Filip Windlert kommer att göra sin nionde säsong i klubben som han fostrades i.

Backen fick sin hockeyutbildning på Ritorp och var i AIK:s ungdomsled innan han belönades med sin seniordebut i den svartgula tröjan säsongen 11/12. Därefter har han med några få undantag varit klubben trogen under hela sin seniorkarriär och kommer nu även att göra sin nionde säsong i AIK-tröjan. 

Under fjolåret stod Windlert för ett stabilt backspel och var en viktig kugge i lagbygget. Han har varit en del av kaptensgruppen i de fem senaste säsongerna och har blivit en svartgul kulturbärare i klubben och laget. 

– AIK var med och byggde upp mig som spelare redan i junioråren och det har varit en ära att få representera AIK i så många år och jag ser fram emot att fortsätta göra det även nästa säsong.

Jag har varit här under en lång tid och passerade 300 matcher och har varit AIK trogen och det är här jag trivs bäst och det verkar som att AIK trivs med mig. Jag tycker att vi gjorde en bra säsong, även om det naturligtvis var bittert med slutspelet. Det är en erfarenhet som vi måste lära oss av inför kommande året, säger Windlert.

Sportchef Persson om förlängningen av backen.

–  Filip kommer från en bra säsong och är en ryggrad i vår verksamhet och han står för otroligt mycket bra saker både på och utanför isen. Han hjälper oss som organisation och lag att utvecklas och är en stabil och defensivt skicklig spelare, säger Niklas Persson.

Kontraktet är skrivet över säsongen 24/25.

AIK Hockey