Tung förlust hemma på Hovet
Publicerad: 2024-03-25
Herr
Under kvällen spelades den femte kvartsfinalen mellan AIK och Mora. Det blev en jämn match som till slut skulle avgöras på förlängning.

I den första perioden fick vårt svartgula lag en mardrömsstart och bortalaget gjorde mål efter minuten spelad. Strax efter kom däremot ett kvitteringsmål efter att Öhman var het framför kassen. Det gästande laget kom tillbaka i matchen och såg till att hamna i överläge på nytt. Med sekunder kvar av perioden utjämnade Björk matchen.

Gnaget öppnade starkt och spelade upp sig i mitten akten. Dessvärre ville inte målskörden spegla matchbilden och Gästerna lyckas få in en puck.

Det blev en start i AIK:s smak i den tredje perioden och Norin jämnade ut resultatet. Barklund som även kommer spela i den svartgula tröjan nästa år fick in en puck i nät, domarna granskade målet och det dömdes bort. Efter tre perioder spelade stod det lika på tavlan och matchen skulle avgöras på förlängning.

Den fjärde perioden slutade mållös och gästerna avgjorde i den femte perioden. Svartgult var det bättre laget sett över hela matchen. En tung förlust.

Stort tack till er supportrar som var på plats och sjöng för vårt AIK!

AIK Hockey