Välkommen, Jonathan Stålberg!
Publicerad: 2024-04-23
Herr
Det står klart att målvakten Jonathan Stålberg är klar för vårt svartgula lag. Kontraktet sträcker sig över säsongen 24/25.

Under de tre senaste säsongerna har Stålberg representerat Kalmar HC och var med och tog upp Smålandsklubben till HockeyAllsvenskan. Nu skriver han på för AIK för att bilda ett målvaktspar tillsammans med Victor Brattström. I Hockeyettan hade Stålberg flera fina år där han hade över 90 i räddningsprocent i samtliga säsonger och under föregående säsong stod han för en stabil debut i HockeyAllsvenskan.

Under sina år som junior skolades Stålberg av Skellefteå AIK innan han i sin seniorkarriär begav sig till Småland och Vimmerby. Efter det blev det ett par olika klubbar innan han till slut landade i Kalmar HC som han representerat under de tre senaste säsongerna. 

Nu kommer han att göra sitt första år i en Stockholmsklubb då han skrivit på ett kontrakt med den Allmänna Idrottsklubben som sträcker sig över säsongen 24/25. Föregående säsong blev Stålbergs första i HockeyAllsvenskan och nu ska han ta nästa kliv i karriären.

– Det känns fantastiskt att komma till en så pass stor och anrik förening som AIK. Gnaget är en bra utvecklingsmiljö för mig som målvakt och jag ser fram emot att representera den svartgula tröjan. Jag vet hur det är att komma till ett fullsatt Hovet som bortalag och ta emot det tryck som bildas i arenan. Så det känns riktigt skönt att ha supportrarna i ryggen framöver, säger Stålberg.

Målvaktstränare Heino-Lindberg om rekryteringen.

– Jonathan är en stor målvakt som gått den långa vägen i sin hockeykarriär. Han har visat att han besitter en hög högstanivå och det kommer bli spännande att jobba tillsammans med honom i AIK för att han ska ta ytterligare kliv i sitt målvaktsspel, säger Heino-Lindberg

Sportchef Niklas Persson om Stålberg.

– Stålberg har varit en av de bästa målvakterna i Hockeyettan under flera år och gjorde en bra debutsäsong i Allsvenskan. Det ska bli kul att se honom i AIK-tröjan, säger Persson.

Kontraktet är skrivet över säsongen 24/25.

Presentationen av Stålberg presenteras i samarbete med vår partner Ställningsarmén

AIK Hockey