Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

Barncancerfonden

AIK Hockey jobbar ständigt med att hjälpa dem som har det svårt. Till hemmamatchen mot IS Almtuna (19/2-2017) var Barncancerfonden Stockholm Gotland matchvärd. Föreningen var inbjuden till Hovet och en insamling pågick under hela matchen. Barnen med sina familjer fick samtidigt vara med på flera roliga aktiviteter.

I ett första steg i samarbetet fick Cecilia Wallenholm, som förlorade sin dotter i cancer, och systerdotter Cassandra Neuman Wallehnholm besöka en träning på Hovet. Efteråt fick de även en rundvandring och pratstund i AIK Hockeys omklädningsrum av assisterande lagkaptenen Andreas Hjelm.

Till matchen - som Barncancerfonden Stockholm Gotland var matchvärd i - kunde publiken stödja organisationen genom att swisha valfritt belopp. Alternativt lämna valfritt bidrag i flertalet bössor som fanns tillgängliga runt om på arenan. 

Barnen fick vara med och släppa matchpucken inför matchen, de fick agera reportrar och intervjua lagkapten Christian Sandberg samt nyförvärvet Victor Ekarv. I den första periodpausen fick de även utmana AIK-ikonen Mats Thelin i att skjuta puckar i mål.
I den tredje perioden lämnade AIK:s sportchef Anders Gozzi över en check på 44 379 kronor som hade samlats in under kvällen.

Carola Strömberg, ledamot i Barncancerfonden Stockholm Gotland, var väldigt glad över AIK Hockeys engagemang. 
– Det är oerhört viktigt och fantastiskt att så många engagerar sig i vår organisation, berättade Strömberg i en intervju inför hemmamatchen mot Almtuna och förklarade var de insamlade pengarna skulle gå till. 

– Pengarna går till sjukhusen och deras verksamhet för barnen som till exempel pysselbyrå, clowner och andra aktivter inom föreningen. Det kan vara läger och andra träffar som till exemepl bioträffar. Allt går därmed direkt tillbaka till de drabbade familjer och barn. 

Efter matchen fick även barnen, tillsammans med sina familjer, besöka AIK-spelarna i omklädningsrummet för mingel och autografskrivning och även fira 6–4-segern med spelarna. 

Det hela blev en stor succé och medier uppmärksammade barnens dag på Hovet.  
Läs mer här ››

 
 

Copyright © 2011-2017 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind