Svenska Spel
HockeyAllsvenskan logo

DET ÄR A:ET I GNAGET SOM GÖR DET

Bokstaven A i vårt klubbmärke står för Allmänna - att alla är lika och att vem som helst är välkommen. Vi anser dessutom att bokstaven A står för Ansvar. Ansvar att hjälpa de som inte har samma förutsättningar.

AIK Hockey tar därför ansvar för att barn och ungdomar kan finna trygghet i samhället - och ett sätt att göra det är att få folk att bli mer involverade i ishockey. Och klubben gör detta på flera olika sätt. 

Arbetet startar på klubbens träningsanläggning på Ritorp där våra duktiga ledare varje dag tar hand om över 300 spelare. Där utbildar vi ungdomarna till att bli bra ishockeyspelare - både på och utanför rinken.
Till höger kan du läsa mer om vilka projekt klubben är involverad i. 

 

BARNCANCERFONDEN ››
Klubben jobbar ständigt med att hjälpa de som har det svårt. Till hemmamatchen mot IS Almtuna (19/2-2017) var Barncancerfonden Stockholm Gotland matchvärd och klubben höll en insamling till organisationen under kvällen. Barnen fick agera sportreporter under pauserna och intervjua hemmalagets spelare - intervjuer som visades på Mediakuben. Dessutom fick barnen chansen att delta i tävling på isen samt träffa spelarna i omklädningsrummet efter matchen. 

Det hela blev en stor succé och i den tredje perioden lämnade AIK:s sportchef Anders Gozzi över checken på 44 379 kronor.

INTEGRATION PÅ RIKTIGT ››
Idén med projektet - INTEGRATION PÅ RIKTIGT - sjösattes i somras och nu i vinter arrangerade AIK Hockey en första isträning för ensamkommande. Ett projekt som startade tidigare på säsongen där flyktingar blev inbjudna till att se sin första hockeymatch och därefter fick frågan ifall de ville testa att spela själva. 

Projektet fortsätter löpande med inbjudningar till flera hemmamatcher och fortsatt isträning.

ISHOCKEYNS DAG ››
Klubben är drivande i frågan att få fler unga tjejer och pojkar att bli en del av hockeyfamiljen. I det arbetet var AIK Hockey medarrangör i Ishockeyns dag som ägde rum i vintras i Kungsträdgården. Dagen var fylld av roliga aktiviteter och besökarna fick bland annat chansen att få träffa spelarna från klubbens dam- och herrlag. 

SKOLPROJEKT ››
AIK Hockey besöker med jämna mellanrum skolor i Stockholm i hälsofrämjande syfte. Klubben främjar för att få skolungdomar att intressera sig för idrotten och samtidigt bjuda in ungdomar till AIK-familjen genom att bland annat erbjuda biljetter till lagets hemmamatcher.

 
 

Copyright © 2011-2018 AIK Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: Four of a kind